Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi értelme élni manapság? -...

Mi értelme élni manapság? - Mi értelme egy olyan életnek, amiben nincsenek tartalmas emberi kapcsolatok, sem megélhetés, fejlődési lehetőség?

Figyelt kérdés

Azért éljek, hogy létezzek a többi 7milliárdd mellett a föld energiaforrásait pazarolva, boldogtalanságban? Valószínűleg kereshetnék sokat, ha eladom a lelkem, vagy nincs magánéletem, de annak megint mi értelme? Mi értelme van a felszínes, önző "párkapcsolatoknak", és a hátbadöfős, magadrahagyós "barátoknak"?

Még munkát találni is nehéz, nem hogy vállalkozásba kezdeni, családot alapítani, főleg, ha állandóan kitalál az állam valami új nyomorgatási lehetőséget, hogy rátelepedjen az életedre.

Válság van. Nem csak gazdasági, lelkileg is csontvázak leszünk hamarosan. Ez eddig oké, de lehet tenni ez ellen valamit?

Lassan már alapvető dolgokra sincs motivációm, mert teljesen kilátástalan az életem. Valószínűleg normális ember már sosem leszek, de így, hogy nincs miért küzdenem, már eszközöket sem keresek.

Undorodok az emberiségtől, pedig nem egy harmadik világbeli országban élek. Mégis így érzem.

Szeretnék pár ötletet hallani, hogyan lehet kitörni ebből a pozícióból, de gondolom ez jó kérdés, mert sokan vannak hasonlóan.

Nem "kitartás majd jobb lesz" és hasonló szamárságokat karok hallani, hanem konkrét megoldási lehetőséget. Mert úgy látom, hogy manapság lehetetlen egy bizonyos háttér nélkül kitörni ebből.

2013. jan. 30. 11:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
70%

Tudod mi a te hatalmas nagy bajod? Az hogy már a kérdést eleve úgy indítod, hogy én a másik 7 milliárd között. Ezzel eleve a szürke robot masszába általánosítod le magadat. Másodszor, ha motiválatlan vagy, akkor a motivációt vagy az elhatározást ne ezen az oldalon keresd. Harmadszor. Amit itt írtál az alapján te elképesztően gyenge akaratú vagy. Más, esetleg hozzád hasonló emberektől vársz megoldást a saját gondjaidra. Ennek mi értelme van. Vagy jó azokkal beszélni arról, hogy milyen szar az élet?

Valóban szar. A földi létezés nem egyszerű dolog. De azért nézzél már körül egy kicsit a bolygón, hogy másutt mi megy. Ha már afrikát felhoztátok, ahol éhinség, járvány, háború meg egyebek vannak. És te meg ezt elintézed azzal, hogy te konkrétumot akarsz. Ott a konkrétum. Ha neked kellene a föld leg visszataszítóbb tájain élned egyből elfelejtenéd ezeket a piti kis gondjaidat. Nincs motivációd? Találj. Mert azt garantálhatom, hogy senki más nem fogja megtenni helyetted. Ha meg arra vársz, hogy más találjon neked valamit, vagy írjon itt neked olyat, amitől majd esetleg jobban érzed magad, hát akkor te tényleg menthetetlen vagy.

2013. febr. 11. 01:54
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem olvasom végig, a sok marhaságod csak jobban idegesít, semmit nem segít.
2013. febr. 15. 10:27
 13/15 Enajjer válasza:
Akkor buta vagy.
2013. febr. 22. 13:00
 14/15 anonim ***** válasza:
please kill yourself...
2013. febr. 22. 13:21
 15/15 anonim válasza:

"Nem olvasom végig, a sok marhaságod csak jobban idegesít, semmit nem segít."

Én meg ettől a mondattól mászok a falra. Ezt most nem mondod komolyan? Tátott szájjal olvastam végig azt a regényt, amit te írtál.

...ami számomra a pesszimizmus definíciója.

KONKRÉTUMOT AKARSZ?! Meríts a saját életedből, mínuszról is el lehet érni a csúcsra. Meg egyéb közhelyek. Mert csak közhelyt lehet erre a kérdésre mondani. Az inspirációt megtalálod, megtalálod a lehetőséget, onnantól a tied a munka. Létezünk ezen a sárgolyón. Megtalálod, számodra miért, vagy nem. Én végeztem.

2013. nov. 3. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!