Mi különböztet meg minket az állatoktól? Mitől ember az ember?
Zene, művészet, sport, tudomány, az ismeretlen keresése (kíváncsiság).
Amúgy sok ember, rosszabb, mint az állat... nagyon sok, és ha azt mondanám, hogy nincs különbség, az állatot sértem meg. :(
A fentebb elmondottakhoz még emberi karakter a sírás, nevetés, öngyilkosság, az a tudat, hogy meg fogunk halni, és hát igen:
we are the musicmakers, and we are the dreamers of dreams...
az emberi létforma egyedülálló, ehhez nem férhet kétség, és mi vagyunk a bolygó királyai - persze ostobaság azt hinnünk, hogy ez arra hatalmaz fel minket, hogy önkényeskedjünk, és mindent leromboljunk magunk körül. Meg is lesz az eredménye...
Egyébként pedig, nem mindenki ember, aki két lábon jár. Szerintem lesz egy inverz evolúció (devolúció, höhö) aminek során egyes emberek az állati megélésszintre csúsznak vissza, testük hosszú ideig még emberre emlékeztető lesz, de intelligenciájukat felfalja az állatias ösztönök világa.
Aztán persze, remélem, nem.
helló
szerintem az különböztet meg minket az állatoktól, hogy el tudjuk dönteni azt, hogy megteszünk e valamit vagy nem, persze van, aki rosszul dönt az érzelmeitől befolyásolva, vagy akár mondhatjuk úgy is, hogy az "ösztöneitől", ami pedig arra enged következtetni, hogy a 2009.08.31 13:16 -os válaszolónak lehet igaza van, de ez csak spekuláció az utóbbi.
üdv
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!