Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha nincs semmi a halál után,...

Ha nincs semmi a halál után, akkor mi értelme az életnek?

Figyelt kérdés
Ha halálom pillanatában egyszerűen minden megszűnik számomra, soha többé nem érzékelek, gondolok már semmit, mi értelme a létezésnek? Ha a szubjektumom szempontjából minden elveszik, akkor teljesen mindegy, hogy ebben a rövid időben mit teszek, mert csak a semmi vár.
2013. jan. 18. 23:53
1 2
 11/15 LeftBehind ***** válasza:
44%
Az energia nem vész el,csak átalakul. Be van bizonyítva,hogy a halál után a test könnyebb lesz pár grammal,szóval valami valahová továbbmegy.
2013. jan. 19. 15:33
 12/15 anonim ***** válasza:
22%

Halál után nincsen semmi. Születés előtt sem volt semmi.

És az életnek a 21. században értelmetlen.

2013. jan. 19. 22:45
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokat gondolkodtam már ezen, és arra jutottam, hogy soha senki nem tudhatja meg biztosan, hogy mi van a halál után, tehát felesleges ezen annyit kattogni. Nekem az is jó, ha nincs semmi, de az is, ha nem halok meg.

Magának a létezésnek sincs objektív értelme, célja, tehát az életed célja az, amit te annak tartasz.

Ha nem halna meg a lelkünk, több értelme lenne az életünknek? Szerintem ugyanannyi.

Javaslom, meditálj. Hihetetlenül kitisztítja a tudatot és megvilágosodik minden.

Tudom, hogy könnyű ezt mondani, de ne vedd annyira a szívedre ezt a témát.

2013. jan. 20. 11:36
 14/15 anonim ***** válasza:
83%

Próbáltad te már elképzelni a semmit? Igaz, nem is lehet. Talán ahhoz hasonló, amikor alszol, de nem álmodsz semmit. És az rossz? Szerintem nem!

A semmi se nem jó, se nem rossz, nem kell félni tőle!

De az sem biztos, hogy a semmi vár a halál után.

Szóval bárhogy is legyen, nem lesz rossz, épp ezért felesleges aggódni miatta. :)

2013. jan. 20. 19:49
 15/15 Enajjer válasza:
Hú, én már várom. Olyan izgi!
2013. febr. 22. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!