Nem tudom mihez kezdjek az életemmel. Két évet pazaroltam el. :/ Szerintetek?
Szóval:nagy vonalakban arról lenne szó ,hogy 21 éves múltam ,kb. kettő és fél éve érettségiztem le.Azóta egyszerűen ,mintha csak egy "rémálom" lenne az életem ,amiből úgy érzem ,hogy nem sokára felébredek ,de mégsem.:(
Ez az egész tudom ,hogy az én hibám ,mert eléggé akaratgyenge ember is vagyok,sajnos.:/
Nem arról van szó,hogy nem érdekel semmi ,csak nem túl sokáig ...
Először úgy volt,hogy kimegyek Angliába a barátnőmmel együtt,aztán mégsem mert beijedtem.Utána úgy volt ,hogy fogtechnikusnak tanulok tovább,mert valamit mégis csak muszáj,ha már itthon maradtam.Aztán rájöttem,hogy engem ez az egész abszolút nem érdekel.Utána jött az ,hogy óvónőnek ,mert nagyon szeretem a gyerekeket.Sajnos elsőre nem vettek fel.Aztán megint felmerült,hogy kimenjek a barátnőmhöz Angliába ,de megint olyan hülye voltam,hogy visszaléptem.Utána elkezdett érdekelni a szociális pálya ,de arról nagyon sokan lebeszéltek ,és beláttam ,hogy sok mindenben igazuk is volt.Most ott tartok ,hogy nem tudom mit csináljak.A nyelvet elkezdtem tanulni ,mert világot mindenképpen szeretnék látni ,és ahhoz ugye ez elengedhetetlen.A legnagyobb álmom az ,hogy megismerjek más ,keleti kultúrákat ,akár ott önkénteskedni.Arra gondoltam,hogy kimegyek Angliába babysitterkedni ,hogy az idő alatt a nyelvet is tanuljam,mert most tanulgatom ,de vhogy azt érzem,hogy ,ha kint lennék ,és rá lennék kényszerülve a nyelvre ,sokkal jobb lenne,bár a nyelvtant ,-meg amit most tanulok- ,jó megtanulni ,mert ,ha kimegyek ,nem akarok helytelenül beszélni...
Viszont ma megint elbizonytalanodtam ezt illetően( nem is lennék én ,ha nem így lenne :D) és elgondolkodtam ,hogy egy papír mégis csak kellene ,és még most amíg fiatal vagyok. Az óvónői pálya még mindig nagyon érdekelne ,és arra gondoltam ,ha elvégezném ,és egyszer megvalósíthatnám az álmomat ,hátha kint nagy szükség lenne önkéntes óvónénikre.
Nem tudom...
Előre is nagyon köszönöm ,ha valaki ad tanácsot!
Ja persze igen ,szerintem is el kell menni innen sajnos...
Viszont én arra gondoltam,hogy itthon elég színvonalasnak számít az oktatás ,és egy itt megszerzett diplomát talán sokra értékelhetnek külföldön bárhol.
Dönts. Nem baj ha később rájössz, mégsem a te utad. Most toporogsz össze vissza, és ettől érzed így magad. Dönteni azért kell, mert az egyben tartja az embert.Valamerre mindenképp indulj el. Akár Angliába, akár itthon.
Ne félj ha beléjük buksz. De sokkal nagyobb bukás, ha semmit nem lépsz.
Először is zárd le a múltat. Ami megtörtént, megtörtént. Azon már nem változtathatsz. Ha ez megvan, akkor gondold is végig. Mit tettél, miért tetted? Talán arra fogsz rájönni, hogy gyáva voltál. Gyáva voltál meghozni fontos döntéseket.
Ha így van, akkor tudd, hogy a gyáva élet mindig rövid. Ha élni akarsz, bátor döntéseket kell hoznod. Sok sikert.
Köszönöm ,aranyosak vagytok nagyon !
igen tényleg erre van szükségem határozottságra.
Más kulturákat megismerni , Anglia is tökéletes. teljesen máshogy szocializálodtak mint mi itthon. 3-4hónapot kint vagy és többet haza se akarsz jönni még ha a tescoban dolgozol árufeltöltöként minimálbérben szerintem akkoris boldogabban elvagy mint itthon. borzasztóan negatív itthon mindenki , retenetessen lehuzza az embert.
21/f
Igen mindenképpen érdemes ki menni.:-)
Bár azóta nem tudom mit léptél.
Remélem meg találtad azt az utat ami jó neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!