Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek, hogy ne legyek...

Mit tegyek, hogy ne legyek ennyire "hisztis"? Nem tudom elfogadni, ha valami másképpen történik mint ahogy tervezem.

Figyelt kérdés
Ha valamit eltervezek,és nem úgy jön össze kiakadok teljesen,és vagy a páromon,vagy pedig a családomon vezetem le. Nő vagyok. Szeretnék változtatni.Lehet ezen?Teljesen kiábrándul a párom is így belőlem,meg is mondta.:(
2012. dec. 30. 11:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a hiszti előtt gondold át, milyen szempontból lenne jó mégiscsak az, ahogyan végül a dolgok alakultak.

Én sem vagyok hisztis típus, de valamiért vannak olyan dolgaim, amiket szigorúan kezelek, valószínűleg berögzültség miatt.

Pl. gyűlölöm, ha pohárral, mércéskancsóval öntözi a virágokat a férjem, amikor direkt erre selejteztünk le egy kancsót, csak mindig elkeveredik valahová. Rá tudnék szólni, de aztán visszafogom magam, mert végülis el lehet mosogatni azokat a nyamvadt cuccokat, és semmi baja nem lesz. Utálom, ha nem egymásba teszi az eggyel nagyobb edényeket, hanem összevissza áll a torony a konyhaszekrényben, a múltkor szóltam is neki és megsértődött. Jogos, mert csak segíteni akart, hogy elpakolta, nekem meg az tűnik csak fel, hogy máshogy van elrakva. Ahelyett, hogy értékelném, hogy el van rakva.

Ki kell szállni magamból és átgondolni, mielőtt megszólalok, nekem hogyan esne fordított helyzetben. Nehéz, gyakorolni kell, de tanulható. Szépen fokozatosan javít a helyzeten.

2012. dec. 30. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!