Pánikroham, klausztrofóbia, vagy valami más?
16 éves vagyok. Kb hetedikes koromban kezdődhetett. Tesiórán minden előzmény nélkül olyan érzésem lett, mintha nem is lennék ott, mintha csak kívülről figyelném magamat, vagy csak visszagondolnék arra a dologra ami éppen történik, mintha nem akkor és ott lennék. Ez elég sokszor történt velem, és szinte mindig tesiórán, vagy nyáron strandon.
Emellett még, ha lefognak, vagy nincsen mozgásterem, például nem tudom kinyújtani a karomat, vagy egy kis alagútban vagyok ahol nem tudok felegyenesedni, akkor majdhogynem ilyen pánikroham féle tör rám. Nem olyan durva, de azért ijesztő, mintha nem tudnék elmenekülni, mintha megfulladnék.
Nem hiszem, hogy klausztrofóbia lenne, mert a liftektől például nem félek, csak az olyan helyeken ahol nincs normális mozgásterem, tehát tényleg, ahol például nem tudnám kinyújtani a karomat.
Viszont utánanéztem a pánikroham tüneteinek, és nekem annyira durva nem szokott lenni, pl nincsen fulladásos érzés, nincs halálfélelmem, csak az az érzés mintha nem ott lennék, meg talán az izzadás és egy kicsit felgyorsult szívverés, légzés, de az sem durván. És nem tart sokáig, és nagyon ritkán fordul elő. A legutóbbi azt hiszem novemberben volt, szintén testnevelés órán, de azelőtt pedig kb másfél évvel volt csak.
Lehetséges, hogy egy enyhébb fajta pánikbetegségem van? Vagy ha nem, akkor mi lehet ez? Normális dolog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!