Miért mondják meg egyesek, hogy kell fiatalként élni?
Sokan-sokan mondják, hogy fiatalon BULIzni kell, el kell járni otthonról. Nem szabad otthon ülni. A hobbik nem elegendőek, nem teszik izgalmassá az életet, és nem lesz mire emlékezni. A tanulás ugyan fontos, de sok-sok társaság kell mellette. Ha nem elég a "kevés" tanulás, így jártál, de ne tegyél rá még egy lapáttal a fejlődés érdekében, mert a társaság rovására megy.
A másik nem utáni futás, keresgélés, és akár a futó kalandok kellennek...
Nos, ezekkel mind nem értek egyet!
A társaság kell, de szerintem mindenkinek különböző mennyiségben.
Ha nem megy beléd a tudás, akkor igenis küzdeni kell, bármi áron. Én küzdöttem és küzdök is, és különben nem tartanék ott, ahol.
A diszkó, kocsma nem KELL. Most értem haza egy kislétszámú (asszem 10-en voltunk), délutáni (!!!), alkoholmentes; társasjátékos, lufifújós, hülyülős, sokat röhögős partiról. Hááát, kocsmában, diszkóban ennyire még nem éreztem jól magam. Itt elfelejtettem az amúgy eléggé nagy gondomat, lazítottam, hazafele már valakivel beszéltem róla, de mégse húzott fel annyira, mert előtte ugye leráztam a stresszt. És annak is örülök, hogy nemsokára lefekhetek és éjjel alhatok.
Pasim most lett csak, egy nagyon konzervatív, de aranyos ember, aki tűzbe menne értem, ha kellene. Igaz, már vágytam pasira, de igazából csak mostanra érett meg bennem a pasivágy, mire lett is, így nem bánom, hogy előtte nem volt.
A hobbijaim pedig érdekesek, színesek. Általában levezetik a stresszt; stresszesebb is vagyok, mikor épp nincs egy jó, és nagyon lekötő hobbim. Ráadásul tudást adnak és fejlesztenek, amit fontosnak tartok.
A visszaemlékezés pedig...
Szerintem jobb visszaemlékezni a kevesebb és konzervatív partira, pl az ottani aranyköpésekre, minthogy hogyan ittam le magam hetente és mit tettem utána. Ilyenekre elég egy vígjáték, nem kell velem történjen.
És a hobbikra, a tanulásra is vissza lehet emlékezni jó szájízzel.
Mi az az űr mégis a fiatalokban?
Nem olvastad el eléggé figyelmesen a kérdésemet, vagy miért vagy így kibukva?
Képzeld nem a kultúra része, hogy inni kell, a diszkó meg főleg nem.
Mindig voltak, vannak körök, ahol ez kimarad, sőt, vannak olyan emberek, akik meg is vetik.
Én nem vetem meg, sőt, szoktam is inni egy kicsit, voltam már becsípve is, ha berúgva nem is, de azt nem is szeretném.
Még mindig nem teljesen értem, miből maradok ki, hogy délután meg este bulizom, és nem éjjel. Alkohol nélkül vagy kevés alkohollal és nem berúgva. Játékokkal, hülyüléssel és beszélgetéssel, nem hangos zene mellett.
Miért kell engem, meg azt a keveset, aki még ilyen, leszólni ezért? Mi miatt lennénk mi kevesebbek? Miből maradnánk ki?
Szerintem írtam már, hogy voltam többször.
Diszkóban egész éjjelből maximum két órát élveztem, amúgy halál volt megvárni az első metrót, vagy eljöttem éjjelivel, amíg nem mertem mert nem ismertem, addig taxival.
Kocsmában volt, hogy végig élveztem, de számomra hangulatosabb egy teaház, egy park vagy másokhoz átmenni.
Amúgy engem a te típusod idegesít. Már ne haragudj, de ti kezditek az ellenségeskedést. Azzal együtt, hogy olyan sebeket ejtetek rajtunk, amik nem biztos, hogy begyógyulnak, amíg élünk.
Jól érezzük magunkat a mi kis bulijainkban, a mi szórakozásunkkal, ahogy mi szeretjük.
Erre jönnek a beszólások:
Bánni fogod később.
Miért nem élsz?
Nincs életed!
Depressziós leszel.
Stréber vagy.
Beszűkült vagy.
Ne várj arra, hogy így lesz pasid.
Ez nem buli.
Valami baj van veled, beteg vagy
stb.
Ezek után jön egy olyan állapot, hogy semmiben se érezzük jól magunkat. A diszkóban továbbra se, mert még mindig utáljuk, de ha nem járunk, akkor se, mert elhitették, hogy valami nagyot hagyunk ki, de hogy mit... Erre épkézláb érvet még nem hallottam.
Persze ha érvelnénk magunk mellett, ti rögtön felkapjátok a vizet.
Nem tudom ki ejt nagyobb és nehezebben gyógyuló sebet a másikon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!