Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A nők többsége miért képtelen...

A nők többsége miért képtelen egyenes, gerinces módon véleményt közölni, legfeljebb ennek látszatát fenntartani képest csupán?

Figyelt kérdés

Dilemma volt számomra, hogy feltegyem-e kérdésem, végül is nem kérdés, hanem jelzés, hogy gyakoroljatok végre önismeretet - tisztelet a kivételnek.

Azért értelmetlen feltennem ezt a kérdést, mivel ugyan olyan eséllyel itt is azt fogják írni a nőneműek, hogy "én mindig egyenes és őszinte vagyok", holott a 95%-a hazudik.

Gyakori női praktika, hogy rövidtávú önérdekből kamu okokra hivatkoznak, amikor valamiről/valakiről megalapozatlan(! )véleményt mondanak, majd hozzáteszik végül: "sajnálom, ha esetleg bántóak a soraim, de inkább őszinte akartam lenni, mintsem mellébeszéljek"

A legveszélyesebb -és egyben leggyerekesebb- hazugságok azok, melyeket igazságnak akarnak feltüntetni - ...hogy idézzem a klasszikusokat.

2012. dec. 16. 22:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Sajnos megerősíteni tudom... de az arányt nem tudhatja senki,mégis úgy érzem kissé sokat adtál meg.
2012. dec. 17. 18:58
 2/18 anonim ***** válasza:
Mert nő. Ne csodálkozz.
2012. dec. 18. 16:33
 3/18 anonim ***** válasza:

Ezért kell a testbeszédet nézni, és nem azt amit mondd. A testbeszédnél nem lehet, vagyis nagyon nehéz megjátszani az ellentétét a valódi dolgoknak. pl érzelmet miközben semmi vonzalom nincs irántad.

Én a mostani randiaimon, illetve ha beszélgetek bármely csajjal 90%ot a testbeszédre adok, 10%ot arra amit mond. És rengetegszer kerül a kettő ellentétbe. Magyarul hazudnak!

Miért képtelen? Jó kérdés. Talán mert a többség nem tudja kezelni a konfliktust. Bár a fene tudja.

2012. dec. 26. 15:23
 4/18 anonim ***** válasza:
Viktor is megmondta, ne azt figyeljétek amit mondok, hanem amit teszek. (bocs a pontatlan idézésért, de nem figyeltem nagyon arra amit mondott...) A nők született politikusok.
2012. dec. 26. 15:29
 5/18 anonim ***** válasza:

Hát igen erre én is csak bólogatni tudok.Egyébként én sem értem miért taktikáznak ennyit,igazán lehetnének őszintébbek...és kevésbé hátba támadósak.

Az a baj,hogy hiába akarna az ember őszinte lenni,ha valami olyasmit mondasz vagy csinálsz ami nem tetszik nekik(de igaz)vérig sértődnek.Ezért sajnos azoknak a nőknek is muszáj felvenniük ezt a viselkedést(mármint ezt a mellébeszélést)akik egyébként nem akarják.

Sajnos alkalmazkodni kell :/

Gyakran kívánom hogy bárcsak férfinak születtem volna,akkor nem vennék rossz néven ha őszinte lennék(rengeteg "barátnőt" veszítettem el emiatt)

Én személyesen abban hiszek,hogy aki nem akar a csordába tartozni,az egyszerűen ne tegye,és legyen magányos farkas.

Nem számít mit gondolnak mások,a csorda,egyedül az számít,hogy te ismered az utadat,és ha majd lesz arra érdemes ember,megoszthatod vele az ösvényt.

2012. dec. 26. 23:12
 6/18 A kérdező kommentje:

Kedves előző, jól értem, nőnemű vagy? Ez esetben meglepő a válaszod, jó értelemben. Bár nem tudom, pontosan mit is szeretnél kifejezni? Azt, hogy te jó ideje őszinte vagy, és így kiestél a csordaszellemből, de jobban érzed magad ettől?

Vagy pedig azt szeretnéd kifejezni, hogy te is azt teszed, amit a csorda, kénytelen vagy beállni a sorba, pedig őszinte szeretnél lenni? :)

Kedves ssx44,

Bár jókat írsz, csakhogy nem ismered a saját tudatalattid bizonyosfajta, alapvető működésmechanizmusait. ;)

Ugyanis bár oké, hogy a testbeszédre, metakommunikációra ügyelsz TUDATOSAN, de tudtad-e, hogy ELEVE, TUDATALATT mindenki többségében a másik ember testbeszédét, metakommunikációját (mimikáját, gesztusait stb) értelmezi alapvetően? ;)

És még egy dolog: mit lépsz arra, ha internetes kommunikációról van szó egy nőneművel? :D Ott alig van metakommunikáció, testbeszéd meg nuku. ;-)) (Leszámítva a telefonálást, a videotelefonálást, webcam-ozást, bár utóbbi inkább csak arcot mutat, praktikusan, szóval az se mindent.)

2012. dec. 27. 09:53
 7/18 anonim ***** válasza:

Én nem ügyelek arra, a saját testbeszédemet egyáltalán nem figyelem és nem is próbálom sem befolyásolni sem megjátszani magamat. A másik testbeszédét figyelem, hogy bizonyos szituációkra hogy reagál. Jó példa erre az hogy puszival köszönünk randin egymásnak. Van olyan aki egyből hozzám simul, míg más megtartja az 1 lépés távolságot. Ez persze csak 1 jel, ami nem mérvadó, és kár külön is választani a többitől. De attól függetlenül sejtet 1-2 dolgot.

Levelezésnél is van testbeszéd, csak nem látod. Viszont írás alapján sok minden átjön. Már alapból az írás "hogyanja", stílusa, válaszolások gyorsasága, érdeklődés kimutatása úgy hogy ő is kérdez, avagy keres ha épp nem jelentkezel, új téma feldobása, legjobb esetben találkozó kezdeményezése, smiley-k használata, mondandó tálalása és megfogalmazása, stb ebből is le lehet venni hogy szimpatizál e a másik veled vagy sem.

Ha passzív, csak akkor ír ha kérdezel és abban az esetben is röviden, semmitmondóan, kedvtelenül már egyértelmű hogy nincs meg a közös szimpátia, bár lehet hogy csak beteg és rosszkedvű, de ki az a h*lye ki betegen chatel a "jövendőbeli" jelöltjével?!

a baj ott van ahol te is mondtad, hogy a többség tudat alatt elemzi a másikat, és fel sem fogja tudatosan az egyértelmű elutasító jeleket. Utána meg k*rvázza a nőt, pedig ő volt a hülye mert nem vette észre azt ami kiszúrja a szemét!

2012. dec. 27. 13:12
 8/18 anonim ***** válasza:

#5 vagyok(egyébként igen,lány)

Igen az előbbi értelmezés a helyes,kiestem a csordából,de jobb így:) Volt idő mikor próbáltam beilleszkedni(jó pofizni)de nem igazán ment.Ez nem az erősségem.Nem fényezni akarom magam,hogy milyen más vagyok blablabla,igazából ezt egy szinten sajnos hiányosságnak kell felfogni.Ha nem tudsz hazudni,nem tudsz előre jutni(és ez mindenkire igaz,nemtől,kortól és társadalmi helyzettől függetlenül)de hát az ember abból gazdálkodjon amilye van.

Egy kicsit ködösen fogalmaztam,bocsi ha kusza volt:D

ssx44

Azzal egyet értek hogy nem a szavakat kell figyelni(hisz azok oly halandóak) hanem a testbeszédet,ebben mindkettőtöknek igaza van,de sok dolog nem ebbe a kategóriába tartozik amit soroltál.

A puszi a legkiemelkedőbb(tudom te is azt gondolod róla amit én,de azért hozzáteszek valamit)

Azt is arcon tudod puszilni akit rühellsz.Hisz tudod,alapvető szabály,az ellenségeid tartsd legközelebb.Ez egy olyan felszínes külsőség amit sokan elvárnak,de nincs mélyebb értelme.

Én is az a fajta vagyok aki megtartja az 1-2 lépés távolságot,azoktól is akiket nagyon kedvelek,de attól még nem vagyok rosszindulatú.Vidám szmájlit akkor is tudok írni ha szomorú vagyok.

Tehát azt próbálom mondani(nagyon érthetetlenül)hogy a testbeszédet is meg lehet játszani egy bizonyos mértékben.Lehetséges úgy hogy egy pozitívnak tűnő jel negatív indíttatásból jött létre(pl.:puszi,bántó szarkazmus neten keresztül,ha valaki észrevétlenül aláz meg)vagy egy negatívnak látszó jel lett akaratlan elküldve(pl.:1-2 lépés távolság,idegesítés rossz szándék nélkül)

Ezért én inkább már vakon tapogatózom.Próbálom úgy általában nem figyelni a testbeszédet,persze ez 80%-ban nem sikerül,mert ugye ez egy automatikus és emberi dolog,ahogy a kérdező is említette,de úgy állok a dologhoz hogy akik nem állnak közel azokban egyszerűen nem próbálok olvasni.Ignorálom őket.Persze vannak helyzetek mikor ez az ösztön automatikusan bekapcsol(pl.:ha úgy érzem nem jó szándékkal közelednek)

Inkább azokra figyelek akiket szeretek,mert ők azok akiknek érdekel a véleménye,akiknél tudom hogy tudok úgy olvasni hogy nem fogok olyan következtetést levonni ami nem igaz.Van egy nagyon jó barátnőm aki sohase hazudna,úgyhogy nem veszem rossz néven ha a szemembe mondja hogy rosszul áll valami,sőt hálás vagyok neki.Persze egy másik lánytól,akiről tudom hogy nem kedvel(hála az automatikus testbeszéd olvasásnak)sértésnek venném,és visszavágnék valamivel.

Ez lehet elég bonyolult módja a kapcsolatoknak,de nekem bevált:)

2012. dec. 27. 15:31
 9/18 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös hölgy,

köszönöm soraidat. Sok mindenben egyet értek veled, főleg az általánosságokban.

Kedves ssx44,

én nem arról írtam, hogy a "saját" metakommunikációdra, és testbeszédedre ügyelsz, hanem hogy a másikéra, tudatosan. És azt szerettem volna kihangsúlyozni, hogy bár jó dolog, h tudatosan teszed, de szinte mindenkire igaz, hogy tudattalanul is mások testbeszédét, és/vagy metakommuniációját értelmezi, jobban, mint a szavakat, ergo olyan nagyon újat nem tettél hozzá ahhoz, ami automatikusan is jelen van. Bár a tudatosság, pl. a tudatos befogadás fontos dolog, így van.

Levelezésnél amit te testbeszédnek hívsz, az metakommunikáció, már írtam erről. :) Csak hát írásban sokkal kevésbé van jelen.

Azért ennyire ne használjuk már szabadon a kifejezéseket, hogy "írásbeli TESTbeszéd", mert számos más kifejezés létezik rá, melyek azonban már egzaktak, pontosak , kifejezőek! Egyszóval NINCS testbeszéd írásban.

Metakommunikáció meg kevéssé van jelen írásban, pont emiatt van annyi sok félreértés neten! Még élőben is könnyű félreértenie egymást az embereknek, hát még írásban! Erre utaltam korábbi kommentemben.

2012. dec. 27. 16:45
 10/18 anonim ***** válasza:

Nevezheted te bárminek, akkor is van. Mivel a te írásod valamit ki fog váltani a másikból. Pl mosolyog rajta vagy szomorú lesz, vagy csalódik. Attól mert te nem látod a reakcióját amikor olvassa a leveledet, attól még lesz reakció, és mosolyogni fog, vagyis van testbeszéd.

Azért mert nem látod a Hold másik felét, attól még létezik.

Más a testbeszédet ösztönösen figyelni, más tudatosan, meg más görcsösen csak azt lesni. Elsőnél a lila köd átfesti, a 2. már következtetni tud a dologból, a 3. meg beteg.

15:31

Persze. De teljesen máshogy fogod megpuszilni azt akit rühellsz, meg azt is akit tetszik.

Ez kb ugyanaz hogy máshogy öleled a családodat, a barátaidat meg a szerelmedet. Pedig mind a 3 ról elmondható hogy szereted.

Meg lehet játszani, én nem mondtam hogy nem lehet. Csak egy átlagembernek kinek tiszták a szándékai ezt nem fogja megjátszani. Összes profi színész meg tudja játszani a testbeszédét.

2012. dec. 28. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!