Történt már veled is biztos rossz a múltban!? Ha előjöttek vagy jönnek a rossz emlékek akkor hogyan küzdöd le azt az érzést nehogy vissza essél abba a lelki állapotban? Van erre valami teknika?
Nehezen, szinte sehogy. Elmúlik egy két óra múlva magától, de leküzdeni, hát nekem nem megy.
Főleg amikor pszichiátria gyakorlaton tudatosan kellett felidézni, ejj de szar volt.
Beszélek magamhoz.
Nem tudom, ez mennyire egészséges (xD) de ilyenkor mindig kívülről tekintek magamra és gondolatban azt mondom:
Nem lesz semmi baj. Hiszen még itt vagyok és még bármit megtehetek, soha nem fogom elhagyni az eszem és ki fogok jönni az összes problémából. Mert erős vagyok. Nem számít, mennyi rossz történik, mindig lesz annyi lélekjelenlétem, hogy megerősítsem magam, mint éppen most. - ilyeneket, és akkor megnyugszom pár perc alatt.
elhesegetem gyors azokat a gondolatokat
szebb dolgokra gondolok
megpróbálok nem energiát tölteni bele
esetleg próbálkozz meditációval, jógával és akkor kiegyensúlyozottabb leszel
vagy ha pl vki megbántot és onnan ez a rossz emlék, akkor lehet írni megbocsátó levelet, persze nem küldöd el, de kiadod magadból esetleg ami benned maradt sé még ezért jönnek fel a dolgok
de ez meg veszélyes is lehet
Arra gondolok h az adott eseménynek meg kellett történnie ahhoz, hogy én most az az ember legyek, aki vagyok. És hogy ez egy szükséges rossz volt a fejlődésem útján. Egy tanulság.
Egy feladat az élettől, amit átéltem, megoldottam, nem kapom megint ugyanezt a leckét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!