Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti mit csinálnátok a helyemben?

Ti mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Diákként dolgoztam egy kis cégnél, ahol elég jól éreztem magam, a kollégákkal, főnökökkel szinte baráti viszonyba kerültünk. Szerettem ott dolgozni, de az a project, amin én dolgoztam, sajnos véget ért, amit eleinte nem is bántam, mert úgyis szakdolgozat leadás előtt álltam akkor. Emiatt a vége felé sokszor kicsit csúsztattam is dolgokat a szakdolgozatra hivatkozva, de ebből sosem volt probléma. Sajnos végül még így sem tudtam időben leadni. Eddig ez még annyira nem is lenne problémás, de mikor egyszer nyáron vissza kellett mennem a céghez egy pár órára valamit elmagyarázni egy korábbi munkámban, akkor rákérdeztek a szakdolgozatra, diplomára. És mivel előtte már számtalanszor letoltak ezért anyámék meg különböző rokonaink is, és maga a kérdésfeltevés is olyan volt (És akkor most már végeztél is a BSC-vel?), nem akartam magyarázkodni nekik is, és rávágtam, hogy igen. Már rohadtul bánom, mert ugye ezután még abban is füllentenem kellett, hogy most elkezdtem az MSc-t is. (Eleve el is akartam kezdeni BSC után, és ezt mondtam ott is mindenkinek...)

Most novemberben visszahívtak, hogy egy újabb projectben segítsek nekik. Meg is voltak velem elégedve (állítólag ott mutogatták egymásnak a kimutatásaimat, hogy így kellene mindenkinek dolgozni), meg nekem is jó volt újra hasznosan eltölteni az időmet. Sajna más állást nem találtam azóta magamnak, és rohadt szarul esik, hogy itt kell élősködnöm a szüleim nyakán, és ők jogosan ezt a fejemhez is vágják sokszor.

Januártól megüresedik egy hely a cégnél, és én tök szívesen elvállalnám azt a munkát. Felsőfokú végzettség nem feltétlenül szükséges hozzá. Szeretnék ott dolgozni, de ahhoz mindent be kell "vallanom", és ez a pozitív megítélésemet szerintem igencsak a negatív irányba tolná el. Megbízhatatlannak, szavahitetlen emberek gondolom nem igazán kellene egy cégnek sem, holott ez a két jelző abszolút nem jellemző amúgy rám. Ti mit tennétek a helyemben? Ha bevallom az igazat, akkor még azt is kockáztatom, hogy a baráti viszony is megszűnik köztünk létezni, pedig én nagyok bírok ott mindenkit, de tök jó lenne velük dolgozni! Segítsetek, mit tegyek!

2012. dec. 15. 01:19
 1/1 anonim ***** válasza:
Ha odamész dolgozni, akkor úgyis kérni fogják a végzettséget igazoló papírjaidat, úgyhogy semmiképpen nem fogod tudni titokban tartani. Bemondás nem elég, le is kell fénymásolniuk, és betenni az anyagodba. Mivel elég jól ismernek, talán nem fognak megbízhatatlannak tartani emiatt. Én először talán négyszemközt beszélnék valaki olyannal a cégtől, akivel elég jó a kapcsolat és jó rálátása van bent a dolgokra, hogy ő mit gondol, érdemes-e megpróbálni.
2012. dec. 15. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!