Érzelmi biztonság nélkül hogy lehet élni?
Sok rossz dolog történt. Csalódtam barátban ,volt szakítás is,munkahelyről is elküldtek. Most fél éve próbálom rendezni a dolgokat eredménytelenül. Rettenetesen félek ha lesz is valami kicsi jó rögtön jön a rossz -ahogy mindig. Lelkileg nem érzem jól magam..hónapok óta kerülöm hogy emberek közé menjek. Félek ha kapok újra munkát, akkor is ha nem. 12 éve próbálom megoldani hogy ne hassanak rám dolgok,hogy elfogadjam a jelentéktelenséget,vagy változtassak -de csak visszasüllyedek! :( nem merek közel engedni senkit mert,- vagy megismer és elhagy mert látja hogy milyen vagyok ..vagy én hagyom el mert már nem bírom elviselni az újabb fájdalmat. Most h a 4 fal között élek kb. nem sírok annyit mint korábban..-de nem tudom hogy kezdjem újra,lelkileg 100000.jére is. Higgyétek el én már a jógán át a pszichológustól a vallásig mindent megpróbáltam,de mindenhol idegen vagyok, és minden idegen tőlem.
kétségbeesem ha valakit kezdek megszeretni kicsit is ..
jön a hiány, a fájdalom és a feladás..majd a veszteség.
Valaki hasonlóan ..?
Nos, hát ez az érzés ismerős, én is idegen vagyok ebben a világban, nem szeretem a társaságot, viszont szívesen beszélgetek értelmes emberekkel. Talán nem kellene elvárnod senkitől semmit. Ez nem azt jelenti, hogy ne is adj semmit. Adj, és ha kapsz vissza, az külön öröm, ha meg nem, akkor nem, ezen nem lehet csodálkozni. Persze ez nem azt jelenti, hogy legyél ostoba, és hagyd magad kihasználni. Mert ha valaki ki akar használni, akkor szembe kell röhögni és ajtót mutatni.
Nem kell ezt az életet túl komolyan venni, mert akkor belehibban az ember. Viszont életcél nélkül sem lehet élni. Ha választasz életcélt, az olyan legyen, hogy ne függjön másoktól (például család), mert az óriási bukta lesz. Csak olyan legyen, amit saját erőből is meg tudsz tenni. És itt nem kell gondolni semmi nagy dologra, nekem az egyik életcélom, hogy tudjak fejlődni, előre haladni. No ez igazán csak rajtam múlik.
És ha bejön egy váratlan kapcsolat, akkor annak meg örülj, amíg tart, és kész.
Olvasd el az Osho: Szerelmesen és Fromm Szeretet c. könyvét mielőbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!