Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Magányosan is lehet boldog...

Magányosan is lehet boldog valaki (barátok nélkül)?

Figyelt kérdés
Remélem, hogy aki szintén ilyesmin gondolkodik, az magára ismer ebben a kérdésben. Mi a véleményed/tapasztalatod erről?
2012. nov. 27. 18:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

nem tudom mit értesz éhesdisznó alatt. ez valahol természetes igény hogy az emberek nagy része akar párkapcoslatot. de elég valószínűnek tartom hogy párkapcsolatban is előjönne. vannak olyan lányok, akik állandóan önkép/önértékelésizavarban szenvednek, hiába dicsérgeti őket a barátjuk.

"Úgy gondolom oka van annak, ha valaki azt mondja, nem kielégítőek a barátságai"

nyilván, mindennek van oka.

"túl sokat vársz el másoktól"

nincs olyan, hogy túl sok. mindenki maga dönti el, mit vár az élettől.

"egyszerű a helyzet, ha nem talál valaki magának társat, vagy visszavesz magából, vagy elfogadja a magányt. "

nem értem mi ez a visszavesz magából.

akkor örülök, hogy nem azt kaptam hogy "fúj durva rokkos zene meg amúgyse tudok angolul"

remélem érthető volt a videó, főképp az a rész, hogy

"I don't think sucess

can fill you up when you need love"

"but I accept all these cards I've been dealt

And do not need another fuckin friend"

de ehhez kell 1 jellem, vagy talán 1 kis idő, mire "megérik rá" az ember.

2012. nov. 28. 16:47
 12/23 A kérdező kommentje:

"éhes disznó" kifejezés a közmondásból van, és arra utal, hogy valami után vágyni, ami nincs. nem mondtam, hogy nem természetes, csak azt, hogy nincs olyan barátom, akit valódinak éreznék, és nincs köze az önértékelési zavarhoz.

"nincs olyan, hogy túl sok. mindenki maga dönti el, mit vár az élettől."

elrettentő példaként: pl. én azt várnám, hogy császárnő legyek, és úgy viselkednék, az csúnyán nézne ki, és még sorolhatnám. Vagy ha azt várnám, hogy gazdag legyek, de egész nap nem csinálok semmit, ez is elég ócska lenne. Nem értem mit nem értesz azon, hogy "visszavenni magadból"(ha a fogalom nem érthető: másokhoz alkalmazkodni)

2012. nov. 28. 19:05
 13/23 anonim ***** válasza:
Lassan egy 19 éves srác leszek és én már körülbelül 4 éve magányos vagyok. Igazából régen sok barátom volt sok ember vett körül de szint úgy bekerültem a középiskolába elszakadtam a régi barátaimtól aztán így egyedül maradtam mert a középsuliban teljesen semleges kapcsolataim lettek nem voltam senkivel rosszba, de túlzottan jóban sem amolyan beszélő viszony.Eleinte élveztem azt hogy egyedül lehetek és nem kell megfelelnem senkinek és ha nincs kedvem valahova menni nem kell semmit kitalálnom ha épp nem akarok menni. Telt múlt az idő és kevésbé kezdtem élvezni az egyedüllétet. Ugyan haverjaim vannak és nagyon ritkán eljárok ide-oda, de nem az igazi. Ilyen helyzetben az ember nem is magányos inkább csalódott én is az voltam és a mai napig néha előfordul. Aztán tovább teltek múltak a hetek, hónapok és egyre jobban el voltam keseredve hogy igazából nincs senkim. Elkezdtem gyűlölni az embereket, nem tudok érezni semmit sem szeretni semmi minden teljesen semleges lett haragot és gyűlöletet érzek. Igazából nagyon rossz volt hogy megszokott baráti körökbe sem tudtam bekerülni néha elhívtak, de aztán az is abba maradt. Egyszer nagyon mélypontra kerültem annyira hogy az életemet is eldobtam volna úgy éreztem ennyi idősen hogy minden veszve van, de aztán azon is elgondolkoztam hogy ez megérné ? Miért okozzak örömöt azoknak akik kiközösítenek, lenéznek és kiröhögnek valami miatt? Össze szedtem magam és eldöntöttem hogy igen is talpra állok és egyszer leszek valaki, valaki akit majd nem aláznak meg nem néznek le és nem közösítenek ki. Elkezdtem sokat olvasni főleg olyan könyveket amik a bölcs dolgokról szólnak nagyon meg tetszett. Persze még mindig magányos voltam, de szép lassan újra építettem 'magamat' elkezdtem barátkozni srácokkal, lányokkal és sokat javult a helyzet, de még mindig nem az igazi ami a legjobban hiányzik az egy barátnő egy kapcsolat. Alapvetően szépen lassan minden kezd megoldódni, az idő mindent megold a sors pedig vissza adja mindenkinek azt ami jár. Nem mondanám magam átlagosnak mert pont azokat a dolgokat szeretem amiket csak nagyon kevesen vagy senki, szeretem a művészeteket stb. Csak az amikor hirtelen a sok barát eltűnt és egyedül maradtam kicsit kikészített magamba fordultam és aki közeledett felém azt bunkóssággal vagy azzal hogy mindig nyers voltam eltaszítottam az embereket azokat akik közelítettek. Pedig teljesen normális, segítőkész srác vagyok. Valamint még abból a 4 évvel ezelőtti időből volt egy szép barátnőm akit nagyon szerettem, de sajnos elveszítettem és az is csak rátett az egészre egy lapáttal. Szóval én azt mondom valamilyen szinten boldog tudsz lenni magányosan, de azért egy életet nem lehet így leélni mert mindenkinek szüksége van egy társa. A kérdés az annyi hogy mit vársz magadtól és mit szeretnél. Ki lehet belőle törni nagyon nehéz, de meg lehet csinálni én is nagy lépéseket tettem és valamilyen szinten sokra jutottam.
2012. nov. 29. 04:04
 14/23 anonim ***** válasza:

"és nincs köze az önértékelési zavarhoz. "

ebben azért annyira nem lennék biztos, igaz ez filozofiai megközelítés: szerintem egy egészséges, erős jellemű ember nem másoktól vár biztatgatást, dicsérgetést. sőt, önmagában is megállja a helyét.

"nem mondtam, hogy nem természetes"

nem is mondtam, hogy mondtad, hogy nem természetes

"én azt várnám, hogy császárnő legyek, és úgy viselkednék, az csúnyán nézne ki, és még sorolhatnám."

ez a te döntésed lenne. az más kérdés, hogy mekkora rá a megvalósulási valószínűség.

""visszavenni magadból"(ha a fogalom nem érthető: másokhoz alkalmazkodni)"

magyarul alább adni az igényeidből (alkalmazkodni a környezetedhez az elképzeléseid rovására)

hogy egy másik mondással jöjjek, savanyú a szőlő. igaz, meglehet, hogy a valóságban tényleg nem is érhetnéd el a szőlőd.

szóval ezért mondom, hogy valójában az egész csak egy személyiségi probléma, mert van aki képes egyedül is a boldogságra. a tagadás csupán jele annak, mennyire súlyos ez a probléma, bár lehet úgy is nézni, hogy más nézőpontból ez nem igaz, de a saját értelmezésemen kívül nem helyezkedek.

2012. nov. 29. 04:44
 15/23 A kérdező kommentje:

# 14 Bár ezt cáfolnám, de szerintem azt már te magad is megtetted, az előbbi válaszban egzisztenciális magyarázattal. Ez nem téma, ilyen szempontból már legyen beteg valaki:)) mert a magány is abnormális, szerintem.

Amúgy leírtam, hogy nem biztatásképp kell, csak úgy.

Ő is jókat énekel:) bár elvontabb, de én ezt küldöm:

http://www.youtube.com/watch?v=uxdK_2EgpDs

2012. nov. 29. 09:04
 16/23 A kérdező kommentje:

Sokan lehetnek ilyen helyzetben "középiskola előtt még voltak barátaim". Akkor még nekem is voltak, de olyan emberek, akik ma kevésbé érdekelnek engem, mert ma már olyan különböző világot élünk, hogy nem érthetjük meg egymást túlságosan, így már nem igazi.

Tetszett amit leírtál, az a változós rész is:) nagyon elgondolkodtató.

Középiskola végén én is ilyesmit éltem át, gyökeresen próbáltam változtatni, megtalálni önmagam. szerintem fontos, hogy az ember megtalálja önmagát, mintsem elveszetten téveregjen a világban, és csodálkozzon más embereken és viszonyulásaikon.

Mit várok el magamtól? Ez jó kérdés, középsuli vége óta, habár az önbizalmam jelentősen javult, gyakran volt olyan érzésem, hogy nem vagyok tisztában azzal, hogy ki vagyok, mit akarok. Voltak már "jaj de szeretem""igaz barátaim" de valahogy szertefoszlott a barátság, a másik fél kezdett bizonytalanabb lenni, aztán betelt a pohár nálam, és tettem az egészre.

Végeredményben azt hiszem igazad van, átérzem amit leírtál. Voltak olyan rövid buta időszakaim, amikor én is utáltam a barátaim, mert nem értettem, mi bajuk van? Olyan szituban voltam, hogy sok mindenkit átlagosnak ítéltem, semmilyennek, vagy képmutatónak, mégis láttam, hogy "bezzeg velük barátságosabb" és nem értettem mi a baj velem. Sok gátlástalanul barátkozó talán "tapadós" ember van, akinél nem probléma a bizonytalanság, de nálam igen, be kell látni. Sokszor belátom azt, hogy ki vagyok és mit akarok, aztán meg nem tudom.. talán eltévedek? De ahogy ezt olvasom, és válaszolok rá valahogy, úgy hat rám, hogy átváltoztam egy új jobb 'én'-re akit felismertem magamban. :)

2012. nov. 29. 09:40
 17/23 anonim ***** válasza:
Örülök hogyha tudtam segíteni. Akármit is szeretnél persze csak ha belülről érzed azt hogy tényleg akarod akkor állj pozitívan hozzá és el fogod érni. Találd meg önmagad azt hogy ki is vagy valójában és mit szeretnél elérni. Bátran feszegesd a határaidat hisz nem kötelező beállni a többi ember mögé a sorban és ugyan abban a monoton körforgásba részt venni. Szóval hajrá! :)
2012. nov. 29. 10:07
 18/23 anonim ***** válasza:

ez kicsit meredek volt de igazából akár elfogadhatom is, és lényegtelen is szerintem, meg mert úgy is lehet nézni.

csak hát ilyen értelemben a kérdésnek nincs értelme, mert minden nézőpont kérdése. avagy felteszel egy kérdést, amit magadnak megválaszolsz a magad nézőpontjából...

szóval hogy válaszoljak, vannak olyan emberek akik magányosan (barátok nélkül) boldognak tartják magukat. hogy mire vagy képes és mit akarsz, azt neked kell érezned

2012. nov. 29. 10:18
 19/23 anonim ***** válasza:
Az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal. A magány ugyanis az, amikor az ember nincs kibékülve azzal, amit a tükörben lát. Az a magányos ember, aki valamiért képtelen kilépni a saját falai közül. De nem mindenféleképpen marad magányos az az ember, aki falakat, rosszabb esetben várakat épít maga köré, mert jön egy szerencsés ember, aki lerombolja azokat. Az viszont örökké magányos lesz, aki úgy érzi, nem érdemli meg, hogy szeressék.
2012. nov. 29. 10:26
 20/23 A kérdező kommentje:

# 19

Nem tudom, a 17-est is te írtad-e, de elgondolkodtató, amit írtál.

Mi folytán érzi úgy az ember, hogy nem érdemli meg mások szeretetét, ha nála 'rosszabb'(tudom, szubjektív) és megbízhatatlanabb emberek is szeretetre méltóbbnak tartják magukat?

2012. nov. 29. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!