Magányosan is lehet boldog valaki (barátok nélkül)?
nem tudom mit értesz éhesdisznó alatt. ez valahol természetes igény hogy az emberek nagy része akar párkapcoslatot. de elég valószínűnek tartom hogy párkapcsolatban is előjönne. vannak olyan lányok, akik állandóan önkép/önértékelésizavarban szenvednek, hiába dicsérgeti őket a barátjuk.
"Úgy gondolom oka van annak, ha valaki azt mondja, nem kielégítőek a barátságai"
nyilván, mindennek van oka.
"túl sokat vársz el másoktól"
nincs olyan, hogy túl sok. mindenki maga dönti el, mit vár az élettől.
"egyszerű a helyzet, ha nem talál valaki magának társat, vagy visszavesz magából, vagy elfogadja a magányt. "
nem értem mi ez a visszavesz magából.
akkor örülök, hogy nem azt kaptam hogy "fúj durva rokkos zene meg amúgyse tudok angolul"
remélem érthető volt a videó, főképp az a rész, hogy
"I don't think sucess
can fill you up when you need love"
"but I accept all these cards I've been dealt
And do not need another fuckin friend"
de ehhez kell 1 jellem, vagy talán 1 kis idő, mire "megérik rá" az ember.
"éhes disznó" kifejezés a közmondásból van, és arra utal, hogy valami után vágyni, ami nincs. nem mondtam, hogy nem természetes, csak azt, hogy nincs olyan barátom, akit valódinak éreznék, és nincs köze az önértékelési zavarhoz.
"nincs olyan, hogy túl sok. mindenki maga dönti el, mit vár az élettől."
elrettentő példaként: pl. én azt várnám, hogy császárnő legyek, és úgy viselkednék, az csúnyán nézne ki, és még sorolhatnám. Vagy ha azt várnám, hogy gazdag legyek, de egész nap nem csinálok semmit, ez is elég ócska lenne. Nem értem mit nem értesz azon, hogy "visszavenni magadból"(ha a fogalom nem érthető: másokhoz alkalmazkodni)
"és nincs köze az önértékelési zavarhoz. "
ebben azért annyira nem lennék biztos, igaz ez filozofiai megközelítés: szerintem egy egészséges, erős jellemű ember nem másoktól vár biztatgatást, dicsérgetést. sőt, önmagában is megállja a helyét.
"nem mondtam, hogy nem természetes"
nem is mondtam, hogy mondtad, hogy nem természetes
"én azt várnám, hogy császárnő legyek, és úgy viselkednék, az csúnyán nézne ki, és még sorolhatnám."
ez a te döntésed lenne. az más kérdés, hogy mekkora rá a megvalósulási valószínűség.
""visszavenni magadból"(ha a fogalom nem érthető: másokhoz alkalmazkodni)"
magyarul alább adni az igényeidből (alkalmazkodni a környezetedhez az elképzeléseid rovására)
hogy egy másik mondással jöjjek, savanyú a szőlő. igaz, meglehet, hogy a valóságban tényleg nem is érhetnéd el a szőlőd.
szóval ezért mondom, hogy valójában az egész csak egy személyiségi probléma, mert van aki képes egyedül is a boldogságra. a tagadás csupán jele annak, mennyire súlyos ez a probléma, bár lehet úgy is nézni, hogy más nézőpontból ez nem igaz, de a saját értelmezésemen kívül nem helyezkedek.
# 14 Bár ezt cáfolnám, de szerintem azt már te magad is megtetted, az előbbi válaszban egzisztenciális magyarázattal. Ez nem téma, ilyen szempontból már legyen beteg valaki:)) mert a magány is abnormális, szerintem.
Amúgy leírtam, hogy nem biztatásképp kell, csak úgy.
Ő is jókat énekel:) bár elvontabb, de én ezt küldöm:
Sokan lehetnek ilyen helyzetben "középiskola előtt még voltak barátaim". Akkor még nekem is voltak, de olyan emberek, akik ma kevésbé érdekelnek engem, mert ma már olyan különböző világot élünk, hogy nem érthetjük meg egymást túlságosan, így már nem igazi.
Tetszett amit leírtál, az a változós rész is:) nagyon elgondolkodtató.
Középiskola végén én is ilyesmit éltem át, gyökeresen próbáltam változtatni, megtalálni önmagam. szerintem fontos, hogy az ember megtalálja önmagát, mintsem elveszetten téveregjen a világban, és csodálkozzon más embereken és viszonyulásaikon.
Mit várok el magamtól? Ez jó kérdés, középsuli vége óta, habár az önbizalmam jelentősen javult, gyakran volt olyan érzésem, hogy nem vagyok tisztában azzal, hogy ki vagyok, mit akarok. Voltak már "jaj de szeretem""igaz barátaim" de valahogy szertefoszlott a barátság, a másik fél kezdett bizonytalanabb lenni, aztán betelt a pohár nálam, és tettem az egészre.
Végeredményben azt hiszem igazad van, átérzem amit leírtál. Voltak olyan rövid buta időszakaim, amikor én is utáltam a barátaim, mert nem értettem, mi bajuk van? Olyan szituban voltam, hogy sok mindenkit átlagosnak ítéltem, semmilyennek, vagy képmutatónak, mégis láttam, hogy "bezzeg velük barátságosabb" és nem értettem mi a baj velem. Sok gátlástalanul barátkozó talán "tapadós" ember van, akinél nem probléma a bizonytalanság, de nálam igen, be kell látni. Sokszor belátom azt, hogy ki vagyok és mit akarok, aztán meg nem tudom.. talán eltévedek? De ahogy ezt olvasom, és válaszolok rá valahogy, úgy hat rám, hogy átváltoztam egy új jobb 'én'-re akit felismertem magamban. :)
ez kicsit meredek volt de igazából akár elfogadhatom is, és lényegtelen is szerintem, meg mert úgy is lehet nézni.
csak hát ilyen értelemben a kérdésnek nincs értelme, mert minden nézőpont kérdése. avagy felteszel egy kérdést, amit magadnak megválaszolsz a magad nézőpontjából...
szóval hogy válaszoljak, vannak olyan emberek akik magányosan (barátok nélkül) boldognak tartják magukat. hogy mire vagy képes és mit akarsz, azt neked kell érezned
# 19
Nem tudom, a 17-est is te írtad-e, de elgondolkodtató, amit írtál.
Mi folytán érzi úgy az ember, hogy nem érdemli meg mások szeretetét, ha nála 'rosszabb'(tudom, szubjektív) és megbízhatatlanabb emberek is szeretetre méltóbbnak tartják magukat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!