Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit jelent a realista szó...

Mit jelent a realista szó jelentése?

Figyelt kérdés
Mit jelent az, hogy egy ember realista? Mit takar ez? Hogy viselkedik egy realista az életben? Néhány helyen utána olvastam, de számomra nem kaptam olyan válaszokat, amit megértettem volna.

2012. nov. 24. 21:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Olyan ember, aki a dolgokat olyannak tudja elfogadni, amilyenek azok a valóságban, és nem táplál róluk illúziókat.
2012. nov. 24. 21:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

úgy látja a dolgokat, ahogy azok tényleg vannak, valóságosak. sem eltúlozva, szépítve, sem elcsúnyítva.

például: írtam egy dolgozatot múltkor, és ebből a tantárgyból általában négyest kapok. érzem hogy nem lett rossz, viszont annyira jó se. reálisan gondolkodom, tehát valószínű négyes lesz, mert tudom miket rontottam el és miket nem. ez annyira nem volt jó példa, de csak így tudtam elmagyarázni:D

majd jön valaki és jobban felvilágosít.:)

2012. nov. 24. 21:12
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek. :)) A 2. kommentelő; Megértettem a példádat és így már minden világos, köszi.
2012. nov. 24. 22:08
 4/6 anonim ***** válasza:
a real szó a valóságra utal, tehát valóságos látásmód. ellenben pl az optimizmussal és a pesszimizmussal, ami szépen vagy csúnyán akarja látni a dolgokat, miközben valójában nem az.
2012. nov. 26. 09:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Mostmár minden világos, köszönöm
2012. dec. 19. 20:35
 6/6 anonim ***** válasza:
85%

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,

az optimista a fényt az alagút végén,

a realista a közelgő vonat lámpáit,

a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

2015. aug. 26. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!