Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan rázzam le? Nagyon...

Hogyan rázzam le? Nagyon idegesít már.

Figyelt kérdés

Van egy lány, akivel jóban vagyok, de egy ideje kezd megromlani a barátságunk, legalábbis részemről. Eddig rendes volt, most meg mintha visszafejlődött volna óvodás szintig. Nagyon gyerekesen viselkedik; "vicces" hangokat ad ki, és azokon röhög, mindenen idegeskedik, a legkisebb probléma hatására is összefossa magát. Folyton rám akaszkodik, egész szünetben, sőt órán sem áll be a szája, nem veszi észre hogy le sem szarom. Ha megpróbálok máshova menni, másokkal lenni, jön utánam, de szó szerint, mintha hozzám lenne kötve! Jön, jön, beszél, beszél, nevetgél, és ez már nagyon idegesít, mert zavar, hogy egy kicsit sem tudok magamban vagy más barátnőimmel lenni. Bármit teszek, úgy érzi, az rá is tartozik, követ, merthogy "elkísér". Ha finoman visszautasítom, nem érdekli, vagy - miután elintéztem az aktuális teendőt - ismét megkeres és rám ragad. Még órán is, ha közel ülünk egymáshoz, bökdös, dumál, be nem áll a szája. Folyton lecseszik, de nem érdekli; néha én is szólok neki, hogy "óra van, nem veszed észre?" Ez általában hatásos - 10 percig. Utána az egész kezdődik elölről. Engem nem zavar, ha valaki sokat beszél, pláne, ha közös témánk is van, de ő... a probléma ott kezdődik, hogy csak beszél, de nem mond semmit, javarészt önmagát ismétli. Olyan dolgokon röhög, amiket már ezer éve mondtunk vagy tettünk, és elvárja, hogy én is röhögjek, pedig számomra már nem vicces az ilyesmi. Jó emlék, de nem tudok rajta asztalt verve nevetni. Ha más barátnőmmel vagyok, és elvonulunk valahova kicsit dumálni, pár perc múlva megjelenik és nagy gondterhelten közli, hogy "az egész gimit tűvé tette értünk"... Hát nagyon örülök, és mégis ki kérte?!

Folyton zajong, olyan a nevetése, mint az iszonyú hangos lónyerítés... Ha megkérem, hogy csendesedjen el, nem használ. Szándékosan össze-vissza veri magát, és ezt találja humorosnak... 15 éves, könyörgöm, 15!!!

Alapvetően jó szándékú ember, de pár hónapnál többet nem lehet kibírni mellette. Mit csináljak, hogy vegye a lapot? A szemébe mondani nem akarom; tudom, az igazi barátok meg tudják beszélni a problémáikat, de korábban is voltak már kisebb konfliktusaink, és mikor tapintatosan felhoztam a témát, mindig az lett a vége, hogy megsértődött és mélabúban sírdogált egy sarokban - ezt pedig nem bírom nézni. Mit tegyek?

2012. nov. 20. 21:31
 1/1 anonim ***** válasza:

Én azt javaslom, hogy beszéld meg vele még egyszer, hogy neked ez kellemetlen és dühítő amit csinál és ha azért sír, hogy neked nem tud magyarán mondva kellemetlenséget okozni,akkor ő igazából nem is barátkozni akar veled hanem csak élvezni szeretné a neked mondott saját szórakoztatására alkalmas hülyeségeit.

Amikor meg sír, menj oda hozzá és magyarázd el neki hogy ne legyen már ennyire feleslegesen túlpörgetve.Kérdezz majd rá:

Azt akarod hogy barátok legyünk?

Erre ő azt fogja mondani hogy igen, vagy csak könnyezve bólogat.

Na ekkor te elmondod neki hogy ne piszkáljon,legyen csendesebb,műveltebb természetű és csak akkor beszéljen ha van igazi mondani valója.Ha együtt tud veled működni,akkor minden rendben lesz.Ha ennek ellenére is ezt csinálja akkor szakítsd meg vele a barátságot.Felkötni nem fogja magát.Ez mind hiszti,műveletlenség és értetlenség.Remélem segítettem.

2012. nov. 20. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!