Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy gyógyuljak ki belőle?

Hogy gyógyuljak ki belőle?

Figyelt kérdés
Már vagy 1 éve van ez nálam, hogy félek 1edül bárhova is menni mert beképzelem magamnak, hogy mindenki engem néz és rólam beszélnek.Akkor érzem csak jól magam ha valamelyik barátnőm/ismerősöm ott van velem. Most nyáron viszont már strandra se mertem menni nehogy valaki megszóljon az alakom miatt. Hogyan gyógyulhatnák ki ebből?:/
2009. aug. 14. 19:33
 1/6 anonim ***** válasza:
szerintem ne foglalkozz más emberekkel, mondjanak, amit akarnak.
2009. aug. 14. 19:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyesmi van, csak súlyosabb formában, de sajna nem tudom, hogy kell kigyógyulni belőle.
2009. aug. 14. 20:02
 3/6 anonim ***** válasza:
ilyesmi velem is volt egy ideig. nem tudom, mitől múlt el, de nagy megkönnyebbülés volt. tudom, milyen rossz érzés, kívánom, minél hamarabb múljon el neked is.
2009. aug. 14. 20:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Hm. Gyerkek, ez nem könnyű. Attól van, hogy a környezet, szülők, bárki, aki körülötted van, állandóan kritizál másokat. Ezt magadra veszed, te is a "kritizáltak" szerepébe kerülsz.

Ezt próbáld tenni: Szabadulj meg attól, hogy te kritizálsz. Ha látsz valakit, ne értékeld, hogy milyen. Ne alkoss véleményt róla. Akkor kimegy belőled, hogy rólad alkotnak. Ha mégis alkotsz, és rosszat, próbálj mégis valami jót keresni rajta:"görbe a lába, de szép a szeme" "Kis alacsony. Viszont milyen aranyos a mosolya!" Ha elfogadsz így másokat, eluralkodik az érzés rajtad, hogy téged is elfogadnak.

A másik amit tehetsz, hogy "nem érdekel". "Emberektől dicsőséget nem veszek. " (Jézus tanítása, de akkor is jó, ha nem vagy hívő) Az egó áhitozza az elismerést. Mások általi ünneplést, dicshimnuszt. Részben azért van, mert folyton ezt nézzük a tvben, azt hiszzük, ez az igazi élet. Másrészt kiskorunktól a rokonok: "jaj de édes! Jaj de szép kisbaba! Ütyürü pütyürü, milyen gyönyörű!" Tehát megszokjuk, hogy ez az élet értelme, gyönyörűnek kell lenni.

Végül - nem tudom, hány éves vagy - nem árt egy kis szellemi-lelki érlelődés sem. Felülemelkedés, ilyesmi. Ha ismered az igazi értékeidet, igazi rendeltetésedet, akkor már ezek a primitívségek nem érdekelnek.

2009. aug. 15. 07:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól van, hogy valamiért mostanában túl sokat kezdtél el foglalkozni magaddal.Most valamiért te kerültél teljes mértékben magadnak a középpontjába.Ilyenkor nagyon sok probléma elő szokott jönni, frusztráció, félelem, az agyadnak valamin járnia kell és ha nem kötöd le a gondolataidat, akkor rendszerint magadra koncentrálódnak, galibát okozva ezzel. Én is ilyesmiben szenvedtem és ez addig fog méllyülni amíg nem találsz valakit akire jobban vagy legalább ugyanúgy koncentrálhatsz (szerethetsz) mint önmagadra.Ha belegondolsz, hogy nincs olyan ember a földön akinél ne nézne ki szebben valaki vagy rosszabul akkor már is jobban érzed magad.Ráadásul nem csak neked vannak önértékelési problámáid, ha elmész valahova az is segíhet ha belegondolsz, hogy pontosan ezeket gondolja mindenki magáról, (persze aki átesik már ezen annak egészséges önértékelése van, tudja, hogy hova tegye magát a társadalomba és aki ilyen az hidd el nem azt fogja nézni, hogy más ember hogy néz ki mert már ő eljutott egy magasabb pontra, más az érdeklődése mint a külső adottságok) ha mindenki magával van elfoglalva akkor senki nem fog veled és az alakoddal foglalkozni.Muszály átesned neked is ezen, és ez egy pozítiv dolog mert elkezdődött a folyamat, akkor fogod érezni a megkönnybbülést ha átértél a "hídon",és megváltozik végre az értékrendet, én ehhez nagy szeretettel sok sikert kívánnék, a gyógyulás folyamatban van nálad, mert a kérdést már megfogalmaztad és a ami a legfontosabb fel is merted tenni. Minden jót:)
2009. szept. 1. 09:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Tényleg sokat segítettek.
2009. szept. 1. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!