Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vannak az életben...

Miért vannak az életben megmagyarázhatatlan dolgok?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem mrt, egyszerűen nem lehet megmagyarázni, vagy csak én nem tudom. Mondjuk például mivan akkor ha meghalsz?Mármint úgyértem hogy egyszer mindenki meghal :( de utánna már semmi nincs? Sötétséget sem látok? Vagy már nem is tudok a létezésemről milyen az? Erre a kérdésre mint pl.: Hogy milyen az ha valaki meghal? Erre kérdésre az a legtöbb válasz hogy még nem tudom még nem haltam meg. De ha valaki már meghalt már nem tudja elmondani nem? Meg amúgy hülye kérdés mert ha valaki meghalna valahogy ISTEN NE ADJA!,akkor ő már azt soha nem érzi úgye esetleg csak amikor kezd elhunyni... Ez volt az egyik kérdésem. A következő már kicsit viccesebb lesz?! (már nem mintha az előző kérdésem vicces lett volna de a második igen.)

Na tehát melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás? Mert ha a tyúkból van a tojás,dehát a tojásból meg a tyúk, akkor ez egy kicsit zavaros. Na akkor melyik volt?

Következő kérdésem amit szerintem a világon senki nem fog s nem tud nekem megmagyarázni az hogy Melyik volt előbb a Föld,Bolygók vagy a Történelem? Mivel azelött mielött kialakult a Föld meg a többi bolygók annak kellett lennie valami történetének nem? és előzménye tehát akkor melyik volt előbb mert Mégis olyan megmagyarázhatatlan.

Meg még az is az egyik kérdésem hogy miért van az hogy ha meglátunk mondjuk egy kis gyereket egy félmásodperc alatt rámosolyogsz, csak úgy rá fordul a mosolyod miközben azt se tudja az agyad miért. De ez az utolsó kérdésem ez a mosolyra fordulos ez nem is megmagyarázhatatlan. Inkább félelmetes.

Ha nektek is van, valami ilyen történetetek vagy inkább jobbanmondva Kérdéseitek vagy megmagyarázhatatlan dolgotok számotokra Kérem írjátok le!!!!!!!

MEG legfőképp ha valaki tudja erre a kérdéseimre a választ akkor KÉREM NAGYON SZÉPEN azt is írja le egy bő szövegben, mondatban, akinek van hozzám türelme. De nagyobb az esélye szerintem hogy olyan 52% vagy 89%-a tudja a kérdéseimre a választ.

Na akkor kérlek csak úgy ahhogy leírtam!!!!!! Választ kössz ha lesz egyáltalán egy válasz is. Köszönöm!!!!!!

2012. nov. 11. 06:23
 1/1 anonim ***** válasza:

Az életben nincsenek megmagyarázhatatlan dolgok, csak olyanok, amire nem tudjuk még a választ - vagy te nem tudod a választ, mert kevés az információd.

A halál után nem tudjuk még, mi van. De hatalmas az esélye, hogy semmi. Nincs sötétség, vagy bármi, lévén megszűnik a gondolkodásod, nem fogsz tudni magadról, mert nem létezel többet. Azt észreveszed, mikor elalszol? :) Nem, azt sem veszed észre, csak reggel, mikor felébredsz. Képszakadás, és annyi.

A tyúk vagy tojás téma nem éppen bonyolult - a tojás volt előbb. A hüllők már réges-régen tojással szaporodtak, mire megjelent az általunk tyúknak nevezhető lény. És mivel az evolúció nem egy ugrásszerű valami, így kvázi lehetetlen megnevezni, hogy a kialakuló lény melyik ponttól számít tyúknak.

A történelem csak egy emberi fogalom, semmi más. A Föld előtt pedig volt egy másik csillag, a mi Napunknál jóval nagyobb. A csillag szépen világított, míg a hidrogén el nem fogyott. Amikor elfogyott, összeroskadt, felélte a héliumot, lítiumot, stb stb, míg végül elfogyott a fuzionáló anyag, és a gravitáció győzött - ekkor egy utolsó energiakitöréssel irtóztató mennyiségű anyagot dobott le - ebből az anyagfelhőből (meg máshonnan összegyűjtött anyagból) alakult ki egy korog, ami összecsomósodott. És lassan-lassan kialakult a Föld, a Nap, és a többi bolygó.

Az agyad pedig pontosan "tudja", hogy mikor mit csinálsz. Maximum nem tudatos a cselekvés, de az csak egy dolog. Az öntudat csak egy melléktermék, egy hatékony evolúciós túlélő-recept. A maradék pedig a "vezérlés" az önkéntelen reflexek, beidegződések.

Ezekben nincs semmi rejtélyes, vagy megmagyarázhatatlan. Nézz körbe a világban, tanulj e gy picit - mindjárt érthetőbb, és sokkal-sokkal szebb lesz :)

2012. nov. 11. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!