Miért piszkálnak?

Figyelt kérdés
A suliban első osztályos korom óta piszkálnak. (Most 7.-be járok) Nem vagyok se túl csúnya, se túl buta, se bunkó vagy ilyesmi. Minden nap fürdök, szappant, dezodort is használok, meg minden... :) mondjuk nem sminkelem magamat, de szerintem még nincs is rá szükségem. Rövid, szőke hajam van (régen hosszú volt), kékes szemem. Nem vagyok egy nádszál, de nem vagyok kövér. (168 cm, 60kg) Három éve szemüvegem van, de ritkán hordom. Elég erős osztályba járok, mindenki kitűnő, és én is jól tanulok, bár néha vannak négyeseim matekból meg fizikából. Kicsit visszahúzódó vagyok, anyukám egyedül nevel, és nem vet fel minket a pénz. Van néhány osztálytársam, aki meg kőgazdag, Tájföldre járnak nyaralni meg ilyenek. Mi meg esetleg Veszprémbe, ha elutazunk egy hétre nyáron. Nem is hordok divatos ruhákat, és nem járok moziba meg pizzázni, mint az osztálytársaim. De vannak barátaim az osztályon kívül, igaz nem sok, de velük jól elvagyok. Elég sok mindent csinálok a suli mellett (zeneiskola, tánc, éneklés, angol, úszás, stb.), szeretek könyvtárba járni és olvasni. Nem érzem, hogy nagyon különleges vagy másmilyen lennék, mint a többiek, mégis valami miatt engem állandóan piszkálnak. Konkrét példa, hogy írtam a házimat a szünetben (nem vagyok egy nyaller, meg mindenki ezt csinálja) és egy elég szemetes osztályban voltunk. Az osztálytársaim meg körbe álltak és elkezdtek nevetni azon, hogy egy nejlonzacskó van a székem alatt, és ezért elkezdtek piszkálni, meg kivették a tollat a kezemből, meg hasonlók. Ez normális? Mármint nem ártottam én nekik, nem bántottam senkit, mindig igyekszem kedves lenni, meg minden. Ilyenek napi szinten vannak. Van hogy minden ok nélkül meg akarnak verni nálam három fejjel magasabb fiúk, igaz én nem ismerem őket, a suliban persze láttam már a társaságot, de nem törődtem velük, aztán egyik délután ülök a folyosón és olvasok egy könyvet, amikor elindul az egyik felém, hogy mekkora poén lenne engem megverni. A bátyám beszélte le róla, aki véletlenül ott volt. De volt, hogy megdobáltak kaviccsal, vagy elvették a cuccaimat az osztálytársaim és kidobálták az osztály közepére. És azon nevettek, hogy milyen dezodorom van, de vicces. Állandóan pletykákat terjesztenek rólam, hogy ebbe meg abba vagyok szerelmes, vagy, hogy nálunk nincs víz otthon, holott ez nem igaz és semmi alapja sincs. Mit lehet velük tenni? Úgy érzem semmit. Csak érdeklődöm, hogy szerintetek miért csinálják ezt a többiek. HELP! 14/L
2012. okt. 26. 11:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Thaiföld-nek írják.

Amúgy szerintem azért, mert nem jársz el velük.

2012. okt. 26. 11:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Én meg úgy gondolom, hogy nem kell behódolnod előttük.

Átérzem a problémádat. Én is valahol hasonló érzésekkel, gondokkal küzdöttem fiatal leánykoromban. Ebben a korban talán azért is a legnehezebb mert a baráti kapcsolatok hiánya szinte felőrli a mindennapokat és a magány szinte elviselhetetlen. Mégis felnőttként ma úgy gondolom, hogy inkább a magány mint egy felszínes kapcsolat ami semmi másról nem szól csak hogy behódolsz nekik, vagy éppen megfelelni akarnál szemükbe.

Velem pl igazából az volt a "baj", hogy alapjába véve egy magányos jellem vagyok/ bár akkoriban nem tudtam ezt/: imádok elvonulni ha kedvem úgy tartja, nem leragadni az emberek mellett és ezt bizony egy baráti kapcsolat nem feltétlenül nézi jó szemmel. A sors iróniája, hogy a fiam pedig egy központi figura szerepét tölti be az osztályába. Amióta közösségben van rengeteg barátja van, kedvelik őt, hallgatnak szavára. :-)

Én a helyedben ha valami atrocitás érne bárkitől is, akkor nyíltan rákérdeznék, hogy mi a fészkes baja van velem. Akkor elmondhatnák, hogy ők hogy vélekednek és én is elmondanám a saját álláspontomat ez ügyben.

De mindenek előtt az a legfontosabb, hogy eltudd önmagadat olyannak fogadni amilyen te magad vagy, és soha se mások miatt változtassál vagy változzál!

2012. okt. 26. 11:46
 3/7 A kérdező kommentje:

Thaiföld.. hopsz... :) Azért nem járok velük, mert vagy éreztetik velem, hogy a terhükre vagyok, direkt ott hagynak, átnéznek rajtam, nem szólnak hozzám, vagy ott is szívóznak, mint a suliban. Ezért nem érdemes velük járnom. Az idomulást megpróbáltam, pl. beszóltak, hogy milyen gáz szandálban járni nyáron, vettem félcipőt, akkor meg azért szóltak be. Ez amolyan van sapka, nincs sapka eset. Úghogy arról letettem, hogy ha alkalmazkodom, akkor majd elfogadnak.

Barátaim azért akadnak, de nem járnak velem egy osztályba és így nehéz velük tartani a kapcsolatot napközben.

2012. okt. 26. 12:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet hogy féltékenyek rád valamiért, vagy egymással akarják tudatni hogy ki a "főnök", vagy nincs jobb dolguk. Szoktál ezekre reagálni?
2012. okt. 26. 13:35
 5/7 A kérdező kommentje:

Egy ideig reagáltam, de kezdem feladni. Általában kiborulok, úgyhogy igyekszem elengedni ezeket a fülem mellett. Igazából, ha látják, hogy nem reagálok, akkor bepörögnek és még jobban piszkálnak. Esetleg elszedik a cuccaimat, szétszórják, vagy máshogy próbálnak megalázni. AZ egyik osztálytársam különösen pikkel rám, nem tudom miért. Mögöttem ül és állandóan szekál. Onnantól fogva, hogy azon gúnyolódik, hogy hogy jelentkezem órán (föltartom a kezemet, kb ennyi) vagy, hogy milyen táskával járok suliba mindenbe beleköt, minden nap. És vannak társai, akik meg külön élvezik, ha piszkálhatnak. Egyszer annyira fölhúzott a csaj, egészen konkrétan oda állt a fejem fölé és elkezdte mondani, hogy milyen egy szánalmas lúzer vagyok, meg szidta az anyámat meg ilyenek, hogy mondtam neki, ha nem hagyja abba, megtépem. Meghúztam a haját, erre nekem esett, elkezdett verni. Persze a többiek meg adták alá a lovat. Akkor volt,hogy az egyik osztálytársam csak úgy jó poénból teleszórta a ruhámat szeméttel, akkor egy másik kiszórta a tesicuccomat az ablakon amíg ebédeltem. Volt olyan kedves, aki telefirkálta a könyveimet, meg a beadandó rajzomat, és olyan is volt, aki bemártott az osztfőnöknél, hogy mit tudom én mit csináltam, és hiába magyaráztam az osztályfőnöknek, hogy amikor a gyerek mondja nem is voltam a suliban, nem érdekelte, engem büntettek meg. Egyik jófej srác az osztályban, biztosan nagyon szerethet, mert mikor leordítottam a fejét, hogy hagyjon már a francba, nem igaz mit kell csúfolnia egész nap (kövér vagyok, csúnya vagyok, stb.), mikor én nem ártottam neki semmit, egészen kedvesen gyomorszájon rúgott, hogy beestem a pad alá. (Ekkor mondjuk legalább nem engem büntetett meg az osztfő.) Igazából volt, hogy depressziós lettem tőlük, volt amikor olyan gyomoridegem volt, hogy sírógörcsöt kaptam, ha suliba kellett mennem. De az vigasztal, hogy már nem sok és megszabadulok tőlük, remélhetőleg örökre. És lehet, hogy gonosz dolog, de szívből kívánom nekik, hogy az élet kétszer annyit adjon vissza nekik, mint amit tőlük kaptam én.

Amúgy mikor megkérdeztem, hogy mi a frász bajuk van már, válasz: "semmi." és úgy néznek rám, mintha bődületes hülyeséget kérdeztem volna. Igazából nem értem, hogy miért váltom ki ezt a reakciót az emberekből.

2012. okt. 26. 18:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Azt tudom javasolni hogy akár félévkor menj át másik osztályba vagy iskolába.Lehetőleg minél előbb.Ez nem normális hogy valakit így szekáljanak.Ha nem vagy a teremben akkor pedig zárd be a szekrénybe a táskádat ha van szekrényed.Csak azt nem értem hogy azt írtad ez egy elég erős iskola.Akkor hogy vehettek fel ilyen gyerekeket?

Mindenesetre kitartás!

2012. okt. 26. 20:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Az iskola általános iskola, ergo mindenkit fölvesznek, nincs felvételi. A mi osztályunk a nyelvi osztály, a másik meg a sima. Így a miénk erős lett, tanulmányi versenyek meg ilyenek, a másik osztályban meg vannak, akik szakközépbe akarnak menni stb. Lehet, hogy jól tanulnak, de attól még gonoszak.
2012. okt. 28. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!