Mért nem tudok jól beszélni?
szerintem,járjál pszihológushoz,ez nem szégyen,nemcsak a 'gyogyisok' járnak hozzá,énis járok már 2 éve,pedig tök normális vagyok,csak így jobban feltudok oldódni,van egy ember akinek elmondhatom a gondjaim,sérelmeim és egyben a jó dolgokat is,mint egy valóravált napló :'DD
szóval.szerintem járjál pszihológushoz,és minden oké lessz. :)
Ez nálam is megvolt jó ideig. Olyannyira, hogy még a legalapvetőbb dolgokat sem tudtam kinyögni, mert fizikailag elszorult a torkom, és alig bírtam kipréselni magamból valamit. Nálam (és szerintem nálad is) abból fakadt, hogy minden áron meg akartam felelni mindenkinek. Pedig nem így működik, a szót kimondod, egyik ember megérti, másik nem, egyiknek tetszik, másiknak nem, szerencse és fellépés kérdése, hogy egy egész társaság figyelmét sikerül-e megragadnod.
Szerintem elsőként ne akard ezt! Semmi szükséged rá. Próbáld ki azt, hogy ne a társaság és az illem vagy a társaid nyomására szólalj meg. Várd ki, amíg megszületik benned valami, amit igazán ki akarsz mondani, amit közölni akarsz.
Biztos vagyok benne, hogy leginkább azért zavar téged a szótlanságod, mert sok fontos dolog benned ragad. Hogy ezek kijöjjenek, érdemes ellazulnod. Ha úgy érzed, akár egy k_rva szót se szólj társaságban, ne hidd, hogy muszáj, akárki akárhogy cseszeget is. Csak akkor beszélj, ha megvan hozzá a belső indíttatás. Még ha nem is fognak körberajongani feltétlen, magad számára nagy megnyugvást és belső biztosságot fog adni, és előbb-utóbb olyannyira oldott leszel, hogyha ahhoz lesz kedved, akár órákon át mesélsz a többieknek.
Szóval ne adj semmit a trécselő hímpapagájokra, valóban üresek, minden szavuk csak arra irányul, hogy irigységet keltsenek a hallgatóságban. Talán csak figyeld meg őket.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!