Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mért nem tudok jól beszélni?

Mért nem tudok jól beszélni?

Figyelt kérdés
Segítsetek rajtam, mert nem tok egy társaságban érvényesülni, néha nem tok megfelelő válaszokat adni, beszélni, azt mondják keveset beszélek és halkan.Mit/miket tegyek h jól tudjak társalogni?
2009. aug. 7. 20:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

szerintem,járjál pszihológushoz,ez nem szégyen,nemcsak a 'gyogyisok' járnak hozzá,énis járok már 2 éve,pedig tök normális vagyok,csak így jobban feltudok oldódni,van egy ember akinek elmondhatom a gondjaim,sérelmeim és egyben a jó dolgokat is,mint egy valóravált napló :'DD

szóval.szerintem járjál pszihológushoz,és minden oké lessz. :)

2009. aug. 7. 21:20
 2/11 A kérdező kommentje:
járok, de nem ezért, nem segít semmit,csak nagy dumásnak kéne lennem..
2009. aug. 7. 21:33
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem biztos, hogy nagy dumásnak kell lenni. Vannak akik nagy dumások, de csak csupa ürességeket fecsegnek. Lehet, hogy te komolyabb ember vagy. Lehet, hogy valaki pont az ilyen csendeseket szereti. Az a lényeg, hogy ha beszél az ember, legyen valami, amiről tényleg tud beszélni. Amihez ért, és ami különös, és érdekes. Lehet, hogy irigyled a nagy dumásokat, de lehet, hogy magadhoz valaó csendesebb, de tartalmasabb barátokat kellene szerezned.
2009. aug. 8. 22:51
 4/11 anonim ***** válasza:
Hát ezzel én is így vagyok...nem tudok beszélni, társaságban általában hallgatok. Nagyon idegesít de nem tudok ellene tenni. Olyankor próbálok bele-bele szólni egy beszélgetésbe amikor úgy gondolom h mkit érdekel amit mondani fogok, de ilyen nem sűrűn van. Mondták már barátaim h mondjak bármit ami az eszmbe jut éppen, legyen az akármilyen hülyeség is, csak beszéljek az a lényeg. Próbáltam de nekem ez sem segített...Mielött elkezdtem volna mondani a magamét azon kezdtem el gondolkozni h valószínűleg senkit nem fog érdekelni és totál beégek azzal amit mondok...
2009. aug. 8. 23:10
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerezz egy vicc gyűjteményt,(könyvesbolt, vagy vásár) vagy újságosnál szerezz valami vicces lapot(Kisügyes vagy ilyesmi a címe) és tanulj be néhány jó viccet, gyakorold is otthon, hogyan adod elő. Próbáld ki családi körben, aztán majd előadod társaságban is. Ha belejössz, később már menni fog kapásból.
2009. aug. 9. 20:48
 6/11 anonim ***** válasza:
Én se tok jól beszélni semmiről hány éves vagy?
2009. aug. 11. 20:29
 7/11 A kérdező kommentje:
16/F
2009. aug. 12. 16:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez nálam is megvolt jó ideig. Olyannyira, hogy még a legalapvetőbb dolgokat sem tudtam kinyögni, mert fizikailag elszorult a torkom, és alig bírtam kipréselni magamból valamit. Nálam (és szerintem nálad is) abból fakadt, hogy minden áron meg akartam felelni mindenkinek. Pedig nem így működik, a szót kimondod, egyik ember megérti, másik nem, egyiknek tetszik, másiknak nem, szerencse és fellépés kérdése, hogy egy egész társaság figyelmét sikerül-e megragadnod.

Szerintem elsőként ne akard ezt! Semmi szükséged rá. Próbáld ki azt, hogy ne a társaság és az illem vagy a társaid nyomására szólalj meg. Várd ki, amíg megszületik benned valami, amit igazán ki akarsz mondani, amit közölni akarsz.

Biztos vagyok benne, hogy leginkább azért zavar téged a szótlanságod, mert sok fontos dolog benned ragad. Hogy ezek kijöjjenek, érdemes ellazulnod. Ha úgy érzed, akár egy k_rva szót se szólj társaságban, ne hidd, hogy muszáj, akárki akárhogy cseszeget is. Csak akkor beszélj, ha megvan hozzá a belső indíttatás. Még ha nem is fognak körberajongani feltétlen, magad számára nagy megnyugvást és belső biztosságot fog adni, és előbb-utóbb olyannyira oldott leszel, hogyha ahhoz lesz kedved, akár órákon át mesélsz a többieknek.

Szóval ne adj semmit a trécselő hímpapagájokra, valóban üresek, minden szavuk csak arra irányul, hogy irigységet keltsenek a hallgatóságban. Talán csak figyeld meg őket.

19/L

2009. aug. 13. 01:22
 9/11 A kérdező kommentje:
De én fiú vok, muszály beszélnem, mert nem várhatom el,h egy csaj beszéljen helyettem, nekem kell a társaság irányadójának lenni
2009. aug. 13. 09:25
 10/11 A kérdező kommentje:
sokan mondták, h tavalyhoz képest rengeteget fejlődtem, mostmár tudok visszaordítani ha kell, de néha pedig még mindig nem értik, amit mondok
2009. aug. 13. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!