Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehet visszaszerezni...

Hogyan lehet visszaszerezni azt a becsületet, ami elveszett?

Figyelt kérdés

Nem másoknak, hanem magunknak. Sajnos volt egy fiú, akinek megtettem olyan dolgokat is, amiket nem kellett volna, és ezzel nyekk a becsületemnek. Vissza szeretném szerezni valahogy, csak nem tudom mi rá a legjobb módszer.

18/L

2012. okt. 10. 21:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát ez attól függ mit tettél...
2012. okt. 10. 23:15
 2/7 anonim válasza:
Kezdjél el becsületessen viselkedni,a többi idővel elfelejtődik,vagy ha nem is felejtik el,akkor is látni fogják,hogy megváltoztál
2012. okt. 10. 23:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindannyian hibázunk életünk során. Nem is keveset, néha nem is kicsiket. Ez egy tanulási/személyiségfejlődési folyamat. Te is fogd fel tanulásnak. Megtapasztaltál valamit az életben, amit szeretnél nem megtörténtté tenni, de sajnos nem tudod. Teljesen természetes emberi dolog. Úgy tudsz rajta felülkerekedni, hogy átértékeled, megnyugtatod magad, hogy akkor, ott a legjobb tudásod szerint jártál el, akkor ez jó döntésnek tűnt. De később beláttad, hogy tévedtél. Ha ebben mások is érintettek, akkor az egyenes beszéd a legjobb, nem szégyen és nem lealacsonyító elnézést/bocsánatot kérni, ha valaki(ke)t meg is bántottál akkor. Ha őszintén elfogadod magadat, azt, hogy emberből vagy, nem vagy tévedhetetlen, és belátod, hogy akkor tévedtél, akkor le fogod tudni zárni ezt az életszakaszt, és teljesen meg tudsz újulni. Később még hasznát is veszed a korábbi tapasztalataidnak. Ha becsületről van szó, sose késő aszerint viselkedni a továbbiakban. És ha lezárod a múltadat, akkor ma már nem az vagy, aki akkor voltál. Tanultál, fejlődtél.
2012. okt. 11. 07:34
 4/7 anonim válasza:
Fogd el az Avatárt.
2012. okt. 11. 10:51
 5/7 Gerybeetle válasza:
Ha elveszett, akkor sehogy, de ha csak megcsorbult, akkor az idő segít. De ha meg nem történtté szeretnéd tenni a múltadat, akkor vagy máshogy fogsz sérülni, vagy képmutatóvá válsz. Magadtól tetted amit tettél, mert akkor az tűnt helyesnek, vagy jól esett. A múltad is része a mai életednek, és fontos, hogy el tudd fogadni magad úgy is, hogy nem vagy tökéletes (mivel senki sem az). Akik elfogadnak téged így is, azok az igazi barátaid (és a barátságot most tágan értelmezem, lehet ez rokon is akár). Aki meg nem fogad el a múltaddal együtt, azzal nem kell törődni, mert vagy teljesen más gondolkodású mint te, és ez a tüske mindig benne lenne, vagy képmutató, vagy negatív felfogású, és nem az értékeidet, hanem a hibáidat figyeli, ami semmilyen emberi kapcsolatban nem előre mutató, és konfliktusokhoz vezet. Sok hülyeséget csináltam én is korábban, de azok akik igazán közel állnak hozzám nem is törődnek vele. Igazából ha konkrétumokat írnál, könnyebb volna megítélni "objektíven" hogy mi a teendő.
2012. okt. 11. 11:20
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom láttátok-e a Barátság extrákkal című filmet. Ha igen, akkor az mindent megmagyaráz, és nem is kell többet írnom. És nem, nem lett olyan a vége, és nem, nem is lesz.
2012. okt. 11. 16:54
 7/7 anonim ***** válasza:
LOL 4. Válaszoló :D
2014. okt. 8. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!