Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nekem van igazam vagy neki? 14/L

Nekem van igazam vagy neki? 14/L

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy 3-as vagyok matekból, rohadtul nem megy. Anya meg állandóan kiabál velem, mert gyakorlati dogákból hozom haza a hármasokat. Azt mondja, hogy lusta vagyok, azért nem megy, de nem érti, hogy akárhogy is próbálom, egyszerűen nem megy. Nem értem, hogy mit akar a feladat, és hogy mit tegyek. Hiába küldött el felvi előkészítőre, ha nem magyarázzák ott el! Csak adnak lapot, oldjduk meg, aztán megmondják, hogy mi a helyes válasz. Ennyi. Anya meg azt mondja, hogy csak én nem figyelek. Meg egy frászt. Elöl ülök és árgus szemmel lesem a tanárt. Mit tegyek, hogy megértse, hogy nem lustaságból nem megy? Pedig már ő is látta, hogy pl. a fejbenszámolásomon még egy 4.-es vagy 3.-os tanár is sírógörcsöt kapna... Én úgy gondolom, hogy nem az én hibám, hogy a logikai és a számolási rész ennyire nem megy. Vagy igen? Nincs valami olyan betegség, mint a diszlexira vagy diszgráfia, csak matekosban?
2012. okt. 5. 17:29
 1/6 chrishu ***** válasza:
Szerintem diszlexiás vagy figyelemzavaros vagy
2012. okt. 5. 17:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Azért szerencse is kell jó tanárt kifogni. A mostani tanárok többnyire nincsenek nagyon megáldva azzal, hogy valamit meg is tudjanak tanítani.

Próbáld átböngészni ezt a linket:

[link]

2012. okt. 5. 18:03
 3/6 anonim válasza:
a mateknál amúgy diszkalkúria van de nem tom h neked is ez van-e vagy pl. csak mondjuk rossz matektanárod van . Olvasd el a tüneteket hu.wikipedia.org/wiki/Diszkalkulia
2012. okt. 5. 21:35
 4/6 anonim ***** válasza:
Középiskolában is van ilyen, én is így vagyok. A matek pont az a tantárgy amit nem lehet megtanulni, meg kell érteni, ha nem érted akkor az egésznek lőttek. Anyukád ezt igazán megérthetné. Nekem pl.: 12-ben se megy a matek :S
2012. okt. 6. 09:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Természtesen a matekra is születni kell. Nem megy mindnekinek. Vajon anyukád jó volt matekból valaha? Talán azt gondolta, hogyha ő nem is volt jó, de a gyereke majd egy tündérkirálynő lesz, aki matekból is kiváló, azonkívűl szépen énekel és regényeket ír. :) Azt akarom csak ezzel mondani, hogy a szülők szeretnék a gyermeküket fantasztikusnak látni, de bizony ez nem jön be mindig. És akkor haragszanak.

Mondd ezt: "Anya, fogadj el ilyennek. Szeress így, ahogy vagyok. De azért amit csak tudok megteszem."

2012. okt. 6. 17:06
 6/6 anonim ***** válasza:
valakinek ennyi, valakinek annyi az IQ-ja :D---de sztem nem is az IQ, az értelem itt a lényeg, én is teljesen különböző vagyok a többiektől, tehát mindenki hülyének néz, de valójában olyan ötleteim vannak, amilyenek csak nagyon kevés embernek- szóval ki milyen, amúgy meg ha valamit nem értünk, azt egy pontnál tovább nem érdemes erőltetni- de igazából én eddig bukdácsoltam matekból, de halálos unalmamban is erőltettem és olyan pótvizsgát írtam, hogy a tanármajdnem elélvezett tőle :D(év végén 3.-mas lettem miatta)
2012. okt. 7. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!