Miért csinálnak ki, közősítenek ki engem társaim?
Mert szemetek. De tényleg. A kamaszoknál csak egy gonoszabb csoport van a földön: a kiskamaszok (9-12 évesek).
Nagyobb közösségek (kb. 8 főtől fölfelé) már szociális hálóba rendeződnek, ez azt jelenti, hogy van aki a háló közepén lesz (az ügyeletes jófej(ek), aki(k) mindenkinek a barátja vagy mindenki ismer, stb.) és lesznek olyanok, akik a szélén lesznek, akik csak kevés emberrel vannak jóban, csak néhányat ismernek, nem annyira a társaság közepei stb. Ezek között szokott olyan lenni, akit nevezhetünk fekete báránynak. Valamiért (teljesen lényegtelen, hogy miért) kitalálják, hogy te gáz vagy. Elkönyvelnek gáznak, és onnantól kezdve, akármit, de tényleg akármit csinálhatsz, te már csak gáz maradsz.
Erre nincs sok megoldás. Esetleg sulit válthatsz, ha nem bírod, de az új helyen s ez lesz, ha nem igyekszel barátokat szerezni. Ha van egy-két barátod, az már jó, mert ha ők tényleg a barátaid, melléd állnak, támogatnak. És akkor megengedheted magadnak azt a luxust, hogy letojod a bukókat. Lehet azt is, hogy maradsz a közösségben és kibírod. AMi nem öl meg, az megerősít. Persze lehet, hogy összeszedsz valami lelki bajt belőle: depresszió, szuicid hajlam, stb. Vagy akár fizikait pl. gyomorfekély. neked kell tudnod, hogy mennyire vagy erős. Ha nem bírod, el kell menni, mert tényleg lehet belőle maradandó bajod. Egyet viszont tudnod kell, hogy nem te vagy az egyetlen. Mindenhol van ilyen, és az aki a leggonoszabb a közösségben, az valójában a legszánalmasabb, csak jól titkolja.
Szerintem első körben szerezz igazi barátokat, hátha segít. Ha nem megy, akkor esetleg lehet más mogoldáson gondolkodni. De mivel nem tudom a konkrét esetet így csak tippelgetek itt össze-vissza. Kitartás. Egyszer vége lesz a sulinak. :)
Jól mondja az előző, én is ilyen helyzetben voltam, kitartottam, és lám, középsuliban már vett az életem egy széles kanyart a normális felé :)
És habár ezt biztosan nem tudhatom, de lehet, hogy pont az 5 éven át tartó terrorizálásnak köszönhetem, hogy remekül kezelem az effajta dolgokat, higgadt tudok maradni, mondhatni megacélosodtak az idegeim :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!