Molluscophobia. Csigától való félelmet jelent.
Kíváncsi vagyok, van-e ilyen ember?
Figyelt kérdés
Általában az emberek pókoktól, kígyóktól, békától kapnak halálfélelemhez hasonló frászt, amikor remeg mindened, és úgy érzed rögtön elájulsz a sokktól ha hozzád érintik azt az állatot. Én ilyen vagyok, a csigáktól. Rémálmaim vannak, hogy rám tapasztják, számba tömik, riogatnak vele. Gyermekkoromban sokkot kaptam amikor a tesóm a bőrömhöz tapasztott egy hatalmas csigát. Nem értem mitől, hiszen kedvesnek ábrázolt állatok mesékben, képeken, általában kedvelt állat.
Van rajtam kívül még valaki aki hasonló félelmekkel küzd a csigáktól?
Sose hallottam ilyen fóbiáról. De ha van kedved megszabadulni tőle, írj privátot, nagyon rövid idő alatt fel lehet az ilyeneket oldani.
2012. okt. 2. 09:02
2/16 anonim válasza:
feltehetőleg létezhet. Enge. is az undor keringet ha elképzelem, hogy rám tesznek egy nyálkás hideg valamit. Ki tudnék szaladni a világból ilyenkor.
2012. okt. 10. 23:40
3/16 anonim válasza:
Igen van! Én :D Kiskoromba osztálykiránduláson beletettek egy csigát a hátizsákomba és otthon kimászott a táskából. Sokkot kaptam mindössze 10 évesen, félóráig remegtem utána. Még mindig félek tőlük, még ha csak egy üres házról is van szó. Ha az utamon látok egyet átmegyek a másik oldalra, nem tudok átlépni felette. :/ Egy kigyót vagy egy pókot simán megfogdozok. Mindenki kiröhög ha megtudja ezt, pedig ez számomra komoly dolog :S Szóval nem vagy egyedül, csak kevesen vagyunk molluscophobiások :)
2012. dec. 14. 07:19
4/16 anonim válasza:
úgyanígy vagyok én is!! teljesen komolyan.. kicsi koromtól máig.. :(
2013. ápr. 25. 22:22
5/16 anonim válasza:
Nyugodj meg, nem vagy egyedül. Mióta az eszemet tudom, rettegek ezektől a kis nyálkás izéktől... Még az üres házat sem fogom meg. Ha látok egy csigát az utcán, tuti átmegyek a másik oldalra, rémálmaim nekem is voltak tőlük. Engem is mindenki kiröhög, meg győzködnek, hogy "hiszem tök aranyosak", hát rohadtul nem.
2013. ápr. 27. 13:24
6/16 anonim válasza:
én is ugyanígy vagyok, valószínűleg ugyanaz a 'problémánk'. néha próbálok kisebb csigákhoz közelebb menni, mondom magamnak hogy nyugi, kibírod, de közbe nagyon rosszul érzem magam, mintha még a hátamon is csigák lennének brr :S amúgy érdekes.. mert nekem semmi gyerekkori emlékem nem fűz ehhez..de mégis rettegek
2013. máj. 13. 22:03
7/16 anonim válasza:
A fóbia az fóbia, nincs köze ahhoz, hogy az adott állat mennyire veszélyes az emberre, vagy hogy milyen kedvesen van ábrázolva. Ez egy beidegződés, sajnos én is ilyen vagyok. Rettegés, és düh önt el, amikor meglátok egy nagy éticsigát, és legszívesebben azonnal felrobbantanám gránáttal... Nekem is vannak rémálmaim, hogy a számba tömik, vagy hogy egy tóban fürödve a tó alján rájuk lépek, de szerintem ez még mindig jobb, mintha a póktól félnénk. Mert a csiga nem juthat be a házba a pókkal, és a többi rovarokkal ellentétben.
2014. júl. 8. 17:10
8/16 anonim válasza:
Jelen.
Sajna nekem ez ilyen ellenségkiszűréssel is társult, két méteres körzetemben kiszúrom a kis dögöket, és reflexből odanézek. :/
Arra külön figyelek, hogy ne tapossak rájuk, undorító, amikor roppan a ház, sikítófrászt kapnék, ha rálépnék egyre, ezt biztosan tudom.
2015. máj. 28. 21:45
9/16 Cellavy26 válasza:
22 éves férfi vagyok, és igen, én is iszonyodom tőlük. Mások számára jópofa, aranyos, vagy éppenséggel nevetségesen szerencsétlen, ún. "földhözragadt" élőlények ezek, de komolyan, engem kiver a víz, ha egyáltalán azt látom, hogy egy másik ember megengedi egynek, hogy a karján mászkáljon. Sokan kiröhögnek érte, meg gúnyolódnak, hogy "azok a villámgyors bestiák csak arra várnak, hogy beléd mélyesszék a tűéles fogaikat". Pedig nem ez a helyzet. Egyszerűen csak nem apellál számomra, mennyire nem eviláginak kinéző lények ezek.
2015. jún. 16. 15:00
10/16 anonim válasza:
Dettó.. Kiskorom óta halálfélelmem van tőlük. Látni nem bírom őket, nem hogy megfogjam őket
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!