Imádom a dalokat, dalszövegeket, gyűlölöm a verseket, az irodalom nagy részét. Miért?
mert a dalok kedvesek neked,esetleg élvezed magukat a dalokat is,nem csak a szövegeket..
A versek nehezebbek,sokszor érthetetlenek,de hasznos üzenet áll mögöttük. A dalszövegek már nem nagyon hasonlítanak versekre,mert tisztább üzenetet közvetítenek,nem okoz fejfájást a megértésük.
esetleg ezért..
Az első válaszoló válaszát még kiegészíteném azzal, hogy ha még tanuló vagy - és úgy látom, hogy igen - akkor azért, mert a verseket meg kell tanulnod, az irodalmat értelmezned kell, dolgozatot kell írni belőlük...
De a dalok, dalszövegek közül csak azt tanulod meg magadnak, amelyiket szereted, ami érdekel. Ez nem tanulás, hanem szórakozás.
Szerintem el kell érni az embernek egy bizonyos kort és értelmi fejlettségi szintet ahhoz, hogy ráébredjen arra, hogy a versek üzenetet hordoznak számunkra.
Ha egy kicsit kritikus szemmel néznéd a verseket, bizonyára találnál köztük olyat, amelyiknek a mondanivalója közel áll hozzád.
Ha pl. elolvasod Tompa Mihály A madár fiaihoz, vagy a Gólyához c. versét, akkor rá fogsz döbbenni arra, hogy a történelem ismétli önmagát.
Ezek a versek nem vesztették el aktualitásukat.
Vagy Arany János Walesi bárdok c. verse.
Én nagyon szeretem Vajda János Az üstökös c. versét.
Ebben a versben az üstökös a magány, a megalkuvásra képtelen ember sorsszimbóluma.
Az üstökös egy szimbólum, ami az egész versen végigvonul.
És folytathatnám a sort, miért lehet a verseket szeretni, de nem akarlak ezzel untatni. Talán majd egyszer magadtól is rájössz erre.
Üdv. Ági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!