A szlovákok mit tanulnak történelem órán?
Azért mert te nem ismered az ő történelmüket, az miatt még van nekik is saját történelmük.
Ugyanúgy vannak költőik és zeneszerzőik is.
Tessék.
Ha jobban megnézed, még ismerősöket is találsz közte.
Ezt az általános iskolai töritanárom olvasta még fel egy barátjától kapott szlovák történelemkönyvből:
"(896 körül) a magyar barbár nép betört a Kárpát-medencébe, és rátámadt a védtelen Szlovákiára"
Nem csoda, hogy mindenki utál minket..
Pozsony az ősi szlovákok nemtommije, ilyen hülyeségeket.
Mellesleg a "magyar barbár nép" kifejezés is ki volt fejtve valahogy úgy, hogy emberevő vérivó vademberek, akik sem az állattenyésztést, sem a földművelést nem ismerték.
És tudnék Neked mondani undorító dolgokat, amiket a szlovák és román állam tesz a nép agymosására..
Pl.: Szvatopluk, M.R. Stefánik...
Szlovákok már nagyon régóta élnek, csak nem volt országuk
Én Szlovákiában lakom, pontosabban felvidéki magyar vagyok és nekem is van szlovák nyelv/irodalom órám.
Irodalomról csak annyit, hogy főleg az 1990es évektől (napjainkig) létező 'szlovák' írókról/költőkről tanulunk, amely messze nincs olyan érdekes mint a magyaré. Sok számos író szoros kapcsolatot is tartott magyar írókkal (vajon miért) és a nevek alapján az a sok szlovák író egy része szerintem magyar volt.
Történelem... Fuuhaa.. :D
OSTOBASÁG! Nekem volt szerencsém Magyaroszágon fél évig tanulni.. Közel nem olyan az itteni oktatás mint ott (nálatok)!
Ezt nagyon fontos tudni!!!
A szlovákok hamisítják a történelmünket és bár én magyarul tanulok egy félig szlovák félig magyar suliban, ennek ellenére egy szlovák tanár tanítja nekünk a törit és max minden órán a vikipédiáról szed össze néhány mondatot és azokat diktálja le nekünk. Tapstaps!
Egyszer oszt.társakkal megfigyeltük... szóról szóra PONTOSAN ugyan az a szöveg volt a füzetben mint a wikin.
Idén leszek végzős és felvettem a szlovák szakot, abból is fogok érettségizni (jaaj de jó) és 3 részből áll: magyar töri (rettenetesen dióhéjban és 'hamisítva'); SZLOVÁK TÖRI és végül világ töri.
Milyen érdekes, hogy a szlovák történelmet az első világháború utántól, vagyis Trianontól kezdik, de imádják a második világháborút is darabjaira szedni - látni, hogy mivel nincs nagy múltul, próbálják szétnyújtani, mintha attól hosszabb lenne.
Ami meg a régebbi időket illeti: rettenetes!
Egyszer voltunk egy előadáson, ahol nagyon tömören, színészek eljátszották szlovákia történelmét. SOHA NEM VOLTATOK ILYEN ROSSZ, SZEMTELEN ÉS HAZUG ELŐADÁSON amit ők akkor ott előadtak!!!
Csak egy példát emeljek ki - a szlovákok szerint ők adták nekünk a szent koronát. :DD
Naah ennyi elég is! Így is túl hosszú lett. :D
Mellesleg hogy a szlovákok mit tanulnak, fogalmam sincs. Mivel magyar osztályba járok, nem tudom, hogy a szlovákok MIT és HOGYAN vesznek át.. de gondolom ugyan ezt és ugyan így mint mi.
Ui.: írás közben vettem észre, hogy már jó régi a kérdés, de sebaj!:D:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!