Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért működök én ennyire...

Miért működök én ennyire fordítva?

Figyelt kérdés

Kapcsolatban vagyok, de nagyon féltékeny típus vagyok és nem tudom elviselni, ha mással is jól tudja magát érezni, és ezt bár nem túlzottan, nem bánt szándékkal de a tudtomra is adja. Párszor már beszélgettünk róla, de persze nem mondom el neki minden alkalommal, tudom, hogy igyekszik, és tudom, hogy nincs jogom megtiltani, hogy másokkal is találkozzon, és persze én sem csak vele vagyok mindig.

A legtöbb emberrel az a baj, hogy ha segítségre van szükségük, cserbehagyja a barátait, párját, és csak akkor igér mindent, és akkor van mellette, mikor "süt a nap". Én pont fordítva működöm: ha valakinek segítségre van szüksége, akkor mellette vagyok, de sokszor van, hogy ha már rendeződtek a dolgai, akkor úgyérzem nincs rám szüksége és már nem annyira szívesen vagyok vele. Én magam sem tudom ki vagyok és mit akarok... :/ 17F

2012. szept. 23. 18:39
 1/1 anonim ***** válasza:

Hát ezt neked kéne tudni a legjobban.

Én úgy látom, hogy nagyon azt szereted ha egy emberi kapcsolatban, -legyen az barátság vagy párkapcsolat-, a másikkal nagyon szoros a kapcsolatod, és éreztetik veled, hogy szükségük van rád, milyen fontos vagy nekik stb... Legalábbis én nagyon így érzem ezek alapján amiket írtál. Ez önmagában nem baj, csak ott a gond, hogy nagyon szeretnéd kisajátítani magadnak az embereket. Hogy csak veled legyen, mindenről tudjál, mindent feltétlen megosszon veled, rád legyen szorulva, már-már uralkodni akarsz az embereken. Csak ugye ez nem jó, mert az emberek ezt nem szeretik, és könnyen véget vethet akármilyen kapcsolatnak ha besokall a másik. Lehet hogy ilyen jellem vagy, vagy régen volt pár negatív tapasztalatod és annak hatására van ez, de ezen változtatnod kéne. Mondjuk első lépésként jó lenne, ha rájönnél az okára, pusztán jellemedből fakadóan vagy ilyen, vagy történt olyan dolog, aminek hatására ilyen lettél. Amitől úgy érzed ha nem uralkodsz az ember felett akkor elveszíted. Addig is tudatosítanod kéne magadban, hogy ha a párod hűséges, akkor, akkor is hűséges marad ha nem uralkodsz rajta, és ha valaki a barátod, ő akkor is a barátod marad, ha nem függ tőled. Akiről pedig úgy érzed, hogy nem a barátod, azt felejtsd el, ha a párod meg nem hűséges akkor őt is.

De először magadon változtass.

2012. szept. 23. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!