A vásárlás tényleg ennyire boldogít? Hogy kerüljem el hogy elköltsem az összes pénzem?
Régen nem tehettem meg hogy csak úgy vegyek magamnak ruhákat, mindig gyűjtügetni kellett rá.
Ok, az elmúlt pár hónapban előfordult hogy vettem 1 nadrágot vagy 1 táskát előzetes körülnézés nélkül, mert már annyira nem volt semmim, hogy gyorsan venni kellett egyet.
Viszont most hogy külföldön dolgozom, ráadásul elég burzsuj környéken már tökre szégyelltem a ruháimat, nem rosszak, de már elég agyonhordottak, meg ez üzltei negyed.
Előszür csak nézelődni mentem be egy boltba, végül 12 ruhát próbáltam fel és vettem 1 kabátot, 1 magassarkút, egy blúzt, egy csipkeruhát meg egy harisnyát 102 fontért... legalább kinézek már valahogy...
És utána olyan boldog voltam, hogy végre van pár normális ruhadarabon, pedig előtte nagyon rossz kedvem volt, de ezzel a vásárlással el is tűnt a rossz kedvem...
Most meg már ott vagyok, hogy holnap is visszamegyek venni még pár ruhát, mert tényleg nincs ruhám, vagyis kell valamennyi, de már a 150 fontos táskán is gondolkodom, pedig annyiért azért nem kéne táskát venni... ugh basszus, hogy álljam meg hogy normális keretek között költsek?
Mert valamennyi ruha tényleg kell, mert agyonhordottak a ruháim, plusz lógnak rajtam mert fogytam. De mennyi lenne a normális határ?
Én úgy csinálom, hogy a hónap elején mikor megkapom a fizut előre eltervezem, hogy mennyit akarok félrerakni és mennyi az a maximum amit nem sajnálok elkölteni. Mindenkinél más ez a határ én 500 euróból(ebben a lakás közlekedés, kaja is benne van) ki szoktam jönni, persze van amikor kicsit fölé megyek de azért igyekszem ezt betartani.
Például azokon a napokon amikor dolgozok ételen kívül mást nem is veszek, persze nem is nagyon lenne rá időm.
Van amikor a fizetésig hátralevő időig is kiszámolom a pénzt napokra lebontva. Mondjuk én ilyen számolgatós voltam mindig, pedig én is megtehetném, hogy sokat elköltök.
Annak a 150 fontos táskának meg az előállítása lehet, hogy 20 fontba sem került, valaki rajtad gazdagodik meg.
ma csak 44 fontot koltottem, de azt kremre 40 meg egy tabira 4 font...
sztem leosztom a dolgokat es nem az egesz havi fizummal megyek setalni. a ceg akiknek dolgozom nem vartak meg hogy bankszamlat nyissak es kikuldtek postan egy koteg penzt... tudtam h nem lesz ez igy jo azert kertem oket hogy varjanak mar 1 hetet azt tessek jott a postas... mert en meg nem koltok annyira kartyarol, de ha kpm van akkor azt igen.
es meg most se csinaltam bankszamlat pedig anyum szerint egy rakat penzzel nem szallhatok fel a repulore... ami igaz, csak nem tudom mi a limit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!