Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit jelent az, hogy "felelőssé...

Mit jelent az, hogy "felelősséget vállalni az életemért"?

Figyelt kérdés
irják, hogy a legtöbb ember nem mer felelősséget vállalni konfliktushelyzeteiben. Én nem értem ezt. Valaki pl leorditja a fönöke fejét, mert valami miatt inkorrekt volt, mégis az lesz a vége, hogy nem a fönök volt inkorrekt, hanem a dolgozó nem vállalt felelősséget...és én nem értem mit jelent az, hogy felelősséget vállalni az életemért és felvállalni önmagamat konfliktushelyzetekben.
2012. szept. 15. 15:41
1 2
 1/15 Mókusgyilkos ***** válasza:
azt jelenti ebben a konkrét példában h: le ordíthatod a főnököt mert inkorrekt de ez 1 alá fölé rendeltségi viszony így qrvára pofára fogsz esni és utána ne rinyálj ezért mert magadnak kerested a baj :).
2012. szept. 15. 15:45
 2/15 anonim válasza:
Azt, hogy te veszekedsz a főnököddel, és következménye mondjuk az lesz, hogy kirúg, vállalod, hogy, igen, te voltál a hibás. Nem mást okolsz azért, ami veled történik. Bármilyen helyzetben.
2012. szept. 15. 15:46
 3/15 anonim ***** válasza:

Főnök fejét nem ordítjuk le, ennek semmi köze a felelősséghez.

Nekem olyan példa jut eszembe inkább, hogy egy párkapcsolatból nem mer kiszállni a szenvedő fél, mert fél az egyedülléttől, így inkább eltűri az állandó megaláztatást és meghunyászkodik. Ez esetben nem vállal felelősséget az életéért.

Vagy ha tudja, hogy saját maga számára nem tetsző életet él, de nem tesz semmit, csak sodródik az árral és a mások döntéseire bízza magát.

Így már érthetőbb?

2012. szept. 15. 15:46
 4/15 A kérdező kommentje:
de ha belemegy a konfliktushelyzetbe és konfrontálodik csak rossszul akkor meg már nem vállal felelősséget? én ezt mindig nem értem
2012. szept. 15. 15:47
 5/15 Mókusgyilkos ***** válasza:
jó akkor 13 éves vagy... és először tanulj magyarul utána majd megérted a szavakat is. kösz.
2012. szept. 15. 15:53
 6/15 Mókusgyilkos ***** válasza:
0%

ugatni az olyanok szoktak mint te :)

ha nem érted a felelősség kifejezést akkor tökéletes példája vagy a: "az észt nem papírra osztják" kategóriának :) nah látod ennyit ér ha gimibe mentél volna anno és nem szakközépbe ha már papírokkal pampogsz de tartalom az nincs mögötte :)

2012. szept. 15. 16:03
 7/15 anonim ***** válasza:

Akkor vissza a főnök-beosztott viszonyra:

Főnökkel semmilyen helyzetben nem ordítasz. De, a tetteidért felelősséget vállalhatsz: beismerheted, ha hibáztál, vagy kitarthatsz az igazad mellett akkor is, ha az a munkád elvesztésével járhat. Ez utóbbit nem szokták megtenni, inkább csinálják, amit a főnök mond, még ha az rossz is.

Az első esetben pedig ha van alatta is személy, akkor rákeni a balhét, szintén nem vállal felelősséget.

Csak ez nem az életért való felelősségvállalás, hanem a tettekért.

2012. szept. 15. 16:05
 8/15 Mókusgyilkos ***** válasza:
Murr: ugyanaz csupán életért vállat több döntést takar míg a tettért csak 1 adott megnevezett döntést.
2012. szept. 15. 16:11
 9/15 Mókusgyilkos ***** válasza:
jah am totál rossz kategóriában van a kérdés :)
2012. szept. 15. 16:11
 10/15 Mókusgyilkos ***** válasza:
kedves gép[ész] nagymester :)
2012. szept. 15. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!