Nem ismerném magam? Nincs önbizalmam? Miért nincs szerencsém?
Nekem az, az érzésem, kedves kérdező, hogy a sok miért-el igazából teljesen általános dolgokat próbálsz úgy meghatározni, mint ha azok valami túlvilági célt szentesítenének.
Szóval egyértelmű jelenségeket próbálsz bonyolítani!
Itt van a legjobb példa (de az összes miért kérdésedre is ez lesz a megoldás):
"Miért tudom előre, hogy ide nagyon kevesen fognak írni?
Lesz egy normális és lesznek majmok, akik okoskodnak"
Ha megvizsgálod a saját kérdéseidet akkor észreveheted, hogy olyan variánsokat írsz le, amik minden esetben előfordulnak a kategóriáikban, csak az arányaiban térnek el egymástól.
Nem kell ehhez különös-seb képesség, vagy tudás.
A mondataidban megfogalmaztad azt a két lehetséges halmazt ami előfordulhat "pró és kontra".
gyakorlatilag a sémiről írtál eddig!
"nyerek"/"veszítek",
"megértenek"/"nem értenek meg",
"bízok a szerencsében"/"elszáll a bizalom",
"Lesz egy normális"/"lesznek majmok".
"Miért tudom előre"
Nem tudsz előre semmit, csak számításba veszed a lehetőségeket!
És olyan formában tálalod, mint ha bele látnál a jövőbe.
Egyszerűen csak túlkomplikálod a hétköznapok lehetséges tényezőit, szóval semmi extra!
Maga a fő címre válaszolva:
valószínűleg nincs akkora élettapasztalatod hogy lásd, hogyan is működik az élet.
Hogy pl miért nem nyer az emberek nagy része a szerencsejátékokon.
És hogy az eddig feltett kérdéseid csak lehetséges variációk, amiket részben a környezet részben az alanya irányít.
A szerencsének több megfogalmazása van, de az is csak egy halmaz, egy lehetséges tényező halmaza, ami lehet jó vagy rossz esemény bekövetkezte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!