Az Isten a Biblia és más hitek-ezek feljegyzései miként vélekednek a melegekről?
Fontos kérdés ez számomra... Az ócsároló kommenteket kérlek hagyjátok ki.
Köszönöm !
21/F
Biblia esetében ezt találtam:
Egyébiránt: [link]
Az iszlám, zsidó vallások hasonlóan viszonyulnak hozzá, mivel ezek a vallások közös gyökerekből fakadnak.
A keleti vallásokban ugye nem beszélhetünk bűnről, ott egy kicsit más a viszonyulás a tettek, gondolatok megítélésénél. Ott viszont általában negatívnak tekintik, ami a természettől eltér, az ellen hat.
A homoszexualitás ugye részben természetes, de a természettel nem összeegyeztethető. Az evolúció sem engedi egy bizonyos szintnél tovább, hiszen egy homoszexuális ember nem fog utódot létrehozni. Azt hozzá kell venni, hogy – akár a hit, Isten létezésének kérdést kizárva – a vallási törvényeket mégiscsak a társadalom alakítja ki, őrzi meg, hagyja elfeledni. A heteroszexuális ember ösztönösen távolságtartó és elutasító a homoszexualitással szemben. Nem véletlenül a társadalom többségét alkotó heteroszexuálisok ezt a társadalmi rendben, törvényekben is megjelenítik valamilyen módon.
De nem kizárólag a homoszexuálisokkal ilyen a társadalom. Ha valaki úgy dönt, hogy nem vállal gyereket, azt is valamilyen módon hátrányba helyezi a társadalom. Illetve aki vállal, azt valamiféle kedvezményben részesíti. Szerintem ez teljesen érthető a társadalom egészének szempontjából. Persze vannak, akik egyéb ok miatt nem tudnak gyereket vállalni, a társadalom – az állam – próbálja is ezt kompenzálni valahogy, természetesen nem 100%-osan.
#4: Nem tudom, hogy a hermafroditák hogyan kapcsolódnak a homoszexuálisokhoz, hiszen valami egészen más dologról van szó.
Viszont nem véletlen, ha a vallásban megjelenik a kétneműség, vagy a nem nélküliség. Ez szimbolizálhatja a teljességet, a testiségtől való függetlenséget, a testiség fölöttiséget. De nem csak az egyiptomi vallásban található meg. A keresztény álláspont szerint az angyaloknak sincs nemük (bár a zsidó vallás hímneműnek tartja őket).
Igen, Isten is Atya, azaz hímneműként van megnevezve, holott nyílvánvaló, hogy mindkét nem eredetét magában kell hogy foglalja.
Valaki megmondhatná, hogy úgy van -e, hogy a melegekben más a tudat, mint a testi felépítés. Úgy értem, pl. fiú a felépítése, de női tudat lakik benne. Vagy pedig nincs szétválva benne a női és a férfi tudat. Szerintem nem tehet róla. És ezért nem hiszem, hogy büntetést érdemelne akár Istentől, akár emberektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!