Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az Isten a Biblia és más...

Az Isten a Biblia és más hitek-ezek feljegyzései miként vélekednek a melegekről?

Figyelt kérdés

Fontos kérdés ez számomra... Az ócsároló kommenteket kérlek hagyjátok ki.

Köszönöm !

21/F

2012. szept. 5. 09:28
 1/8 2xSü ***** válasza:
38%

Biblia esetében ezt találtam:

[link]

[link]

Egyébiránt: [link]

Az iszlám, zsidó vallások hasonlóan viszonyulnak hozzá, mivel ezek a vallások közös gyökerekből fakadnak.

A keleti vallásokban ugye nem beszélhetünk bűnről, ott egy kicsit más a viszonyulás a tettek, gondolatok megítélésénél. Ott viszont általában negatívnak tekintik, ami a természettől eltér, az ellen hat.

A homoszexualitás ugye részben természetes, de a természettel nem összeegyeztethető. Az evolúció sem engedi egy bizonyos szintnél tovább, hiszen egy homoszexuális ember nem fog utódot létrehozni. Azt hozzá kell venni, hogy – akár a hit, Isten létezésének kérdést kizárva – a vallási törvényeket mégiscsak a társadalom alakítja ki, őrzi meg, hagyja elfeledni. A heteroszexuális ember ösztönösen távolságtartó és elutasító a homoszexualitással szemben. Nem véletlenül a társadalom többségét alkotó heteroszexuálisok ezt a társadalmi rendben, törvényekben is megjelenítik valamilyen módon.

De nem kizárólag a homoszexuálisokkal ilyen a társadalom. Ha valaki úgy dönt, hogy nem vállal gyereket, azt is valamilyen módon hátrányba helyezi a társadalom. Illetve aki vállal, azt valamiféle kedvezményben részesíti. Szerintem ez teljesen érthető a társadalom egészének szempontjából. Persze vannak, akik egyéb ok miatt nem tudnak gyereket vállalni, a társadalom – az állam – próbálja is ezt kompenzálni valahogy, természetesen nem 100%-osan.

2012. szept. 5. 10:05
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
A keresztény egyházak ellenzik. A Hindu és Buddhista vallás nem foglalkozik vele, de azok nem is a tilalmakról szólnak, inkább a szeretetről, a másik ember tiszteletéről és elfogadásáról. Az iszlámmal kapcsolatban soha nem hallottam ezzel kapcsolatban semmit. Mohamed próféta tanait kellene tanulmányozni. Bár a Koránt megvettem, de még lusta voltam elolvasni.
2012. szept. 5. 10:12
 3/8 anonim ***** válasza:
azért ne csak egyoldalúan közelít meg a kérdést [link]
2012. szept. 5. 19:10
 4/8 anonim ***** válasza:
Úgy rémlik, hogy az egyiptomi félisteneknek nevezett főemberek között hermafroditák is voltak. Szenteknek tartották őket. Még nem váltak szét ezek az isten - ember - ki tudja miféle lények férfiakra és nőkre. (Ne szörnyülködj, a csigák is himnőselk, a növényeknél pedig legtöbbszöür himnősek a virágok, más szóval kétivarúak.)
2012. szept. 6. 00:14
 5/8 2xSü ***** válasza:

#4: Nem tudom, hogy a hermafroditák hogyan kapcsolódnak a homoszexuálisokhoz, hiszen valami egészen más dologról van szó.

Viszont nem véletlen, ha a vallásban megjelenik a kétneműség, vagy a nem nélküliség. Ez szimbolizálhatja a teljességet, a testiségtől való függetlenséget, a testiség fölöttiséget. De nem csak az egyiptomi vallásban található meg. A keresztény álláspont szerint az angyaloknak sincs nemük (bár a zsidó vallás hímneműnek tartja őket).

2012. szept. 6. 09:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen, Isten is Atya, azaz hímneműként van megnevezve, holott nyílvánvaló, hogy mindkét nem eredetét magában kell hogy foglalja.

Valaki megmondhatná, hogy úgy van -e, hogy a melegekben más a tudat, mint a testi felépítés. Úgy értem, pl. fiú a felépítése, de női tudat lakik benne. Vagy pedig nincs szétválva benne a női és a férfi tudat. Szerintem nem tehet róla. És ezért nem hiszem, hogy büntetést érdemelne akár Istentől, akár emberektől.

2012. szept. 6. 21:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnos nem volt időm végigolvasni az összes eddigi kommenteket, de ami engem vallás és melegség témában egy film fogott meg, az: Imák Bobyért. Bár még nem mutattam meg a hittantanárlelkészünknek, így nem tudom, hogy mennyire illusztrálja a film a vallásos (keresztény) igazságot, de érdekes és tanulságos lehet megnézni...
2012. szept. 6. 21:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen , az a film tényleg nagyon jó. Bemutatja ezt a kérdést amit én feltettem :)
2012. szept. 9. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!