Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek, hogy ne féljek a...

Mit tegyek, hogy ne féljek a sötétben?

Figyelt kérdés
Nos, én ezt nagyon cikinek érzem, mert 14 éves vagyok. Amikor lekapcsolom a lámpát, enyhe pánik tör rám, és levegőért kapkodva kapcsolom fel. Szerintem van némi üldözési mániám is (ha egy ismeretlen ember beszélget és nevet, úgy érzem, én vagyok a téma; az utcán kicsit félek, hogy valaki elrabol, a városunkban nagyon gyakran tűnnek el velem egykorúak; ha a fal felé fordulok az ágyamban szorongok, hogy ki lehet mögöttem, de leginkább mégis csak a sötéttel van a bajom). Félek attól, hogy ki vagy mi van ott, amkit/amit nem látok. Mit tegyek?

2012. aug. 30. 00:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én is félek a sötétben!! :DD Mondjuk azért annyira durván nem, de van mikor este elalvás előtt eszembe jutnak a horrorfilmek(rengeteg horror filmet láttam már), és ilyenkor le nem merem hunyni a szemem. Ilyenkor bekapcsolom a tévét, beteszek a dvd lejátszóba valami gagyi mesét, amit már kb 1000x láttam, és elalszok rajta. :)

16/L (igen, 16.. nem gépeltem el.. 16 éves létemre félek a sötétben.:D)

2012. aug. 30. 00:48
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Esküszöm, mintha csak én írnám. A sötétben velem majdnem ugyanez van, kivéve azt, hogy attól már nem félek, hogy ki/mi van mögöttem. Viszont a rosszullét megvan.:/ A városban ugyanígy vagyok evvel, mint Te. MÉg napközben is félek bent. És amikor nevetnek, rögtön arra asszociálok, hogy tuti rajtam.

Viszont szerintem: A lámpa nagyon jó ötlet, de tényleg csak halványan és akkor nem lesz gondod. ;)

A városban tényleg este ne mászkálj, és egyébként is próbálj meg minél forgalmasabb helyen közlekedni, ahol többen vannak.

Ami meg a nevetést illeti, ez még nem üldözési mánia. Az sokkal durvább, bár tapasztalatból hál'istennek nem tudom. :D Szerintem is szinte minden tinédzser így van egyébként vele, rögtön magunkra gondolunk, azt hisszük rajtunk röhögnek. De szerintem ezt egy idő múlva kinőjük és nem fogunk vele foglalkozni. ;)

Ne aggódj, nem ciki ez!! Nagyon sokan vannak így, mint Te/mi, csak esetleg nem akarják bevallani. ;D

2012. aug. 30. 00:49
 13/16 anonim ***** válasza:
Fiatal koromban én is féltem sötéttől, de kor előre haladtával elmúlik a félelem.
2012. aug. 30. 00:51
 14/16 Skydive válasza:
Hasonló problémám volt nekem is 12-13 éves koromig. Kitaláltam magamnak, hogy ha sötét van, akkor megpróbálom a sötétben megtalálni a szépet, a pozitívat. Pl ha szabadban voltam akkor minden apró kis fényforrást megcsodálta, hogy milyen szép is, és milyen jó hogy sötét van mert nem látnám. A szobában ugyanez. Minden sötét szobában találni valami kis világító vacakot, ledet a tv-n a számítógépen stb. Ezekben is lehet gyönyörködni. Plusz fordítsd meg a félelmedet. Ne atól félj, hogy kit nem látsz a sötétben, hanem gondolj arra, hogy milyen jól elbújtál és senki nem lát, mert sötét van. Így a magad hasznára fordítod a sötétet és megbarátkozol vele. Ma már imádom ha sötét van :D
2012. aug. 30. 10:59
 15/16 A kérdező kommentje:
Igen, lány vagyok. Köszönöm a válaszokat, így már sokkal jobb. :D
2012. aug. 30. 11:22
 16/16 anonim ***** válasza:
Ugyanez az é problémám is. ha akarsz, írj privit.
2012. dec. 5. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!