Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért félünk mi emberek a...

Miért félünk mi emberek a változástól?

Figyelt kérdés
Legyen az költözés, válás, munkaváltás egyszerűen mást tenni mint eddig magunk megváltozni, dolgokat megváltoztatni, ha már nem jó vagy nem tesz boldoggá ami eddig volt. Hisz rövid az élet, bár magam hiszek a reinkarnációban és néha megjegyzem majd a köv. életemben így vagy úgy teszek majd.De ez az életünk ebben a felállásban most van!

2012. aug. 17. 09:56
 1/7 anonim ***** válasza:
A magad nevében beszélj. Én minden probléma nélkül megváltoztatok bármit ami nem tetszik.
2012. aug. 17. 10:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Ugyan azt akartam írni, mint az első :D
2012. aug. 17. 11:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért, mert a legtöbb ember elfelejtette ragadozó mivoltját. Kényelmesen elüldögél otthon, a jól ismert kanapéjában, olvassa a megszokott újságot, nézi a híradót, mint minden nap. Nem azért, mert rövid az élet (mert azt egy ember nem is tudja, mennyire), hanem mert fél a mindentől, ami ezerszeres súllyal hárul rá, valahányszor valami újat csinál. Fél belegondolni, mekkora ez a hatalmas világ, és mi milyen kicsik is vagyunk, porszemek a világmindenség végtelen sivatagjaiban. Ha változtatna, valami rosszul sülhet el, megváltozhat a mindennapos rendszer, félelemre adna okot a változás. És az ember ezt csak akkor fogja fel, mikor már tudja, hogy késő bármin is változtatni. Éppen ezért otthon marad, nem változtat semmin, mert fél, hogy a változás olyan dolgokkal járna, amire nincs felkészülve. Növényevők, mérgező békák vagyunk a ragadozók helyett.
2012. aug. 17. 11:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Én most érettségi előtt állok. Utána vagy fősuli vagy munka lesz (remélhetőleg az előbbi vagy legalább vmelyik). Én rettentően félek attól ami lesz, hatalmas változás jön az életembe és ettől félek. :(
2012. aug. 17. 12:56
 5/7 anonim ***** válasza:
ezt nem tudom én se, én pont az ellentéte vagyok, betegesen félek az állandóságtól. ezért képtelen vagyok egy helyen dolgozni pár hónapnál tovább és folyton utazgatok . igazából irigylem azokat a normális embereket, akik el tudják viselni az állandóságot =/
2012. aug. 18. 10:40
 6/7 A kérdező kommentje:
Általánosságban kérdeztem. Én pont a változtató emberek közé tartozom. 7 szer költöztem és vártam az új dolgokat. Azért nem mondom hogy nem félek semmi változástól, de nem is állok ellet neki.
2012. aug. 19. 21:42
 7/7 A kérdező kommentje:
pl nagyon nem értem azokat akik egy kis városban nőttek fel majd ott vesznek házat és kijelentik ő még buszra sem ül fel nem hogy elköltözzön onnan. És nem öreg emberekről beszélek. egy 27 éves barátnőm azt mondta egyszer sosem költözik el onnan. Na de miért?
2012. aug. 19. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!