Lehet neki se kellet volna elmondani mit tettünk? Bízzak benne hogy nem derül ki?
történet:
2 éve befogadtunk 2 macskát.. felnőttek stb.. egyik lány volt, szült kölyköket stb.. (kint voltak a teraszon/udvaron)
elajándékoztunk 4et, 1et megtartottunk.. azóta is csak szült és szült, de azokat a szomszéd néni kinyírta.. (mielött lehurrogtok gondoljatok bele... legalább 20-30 macska)..
most megint születtek 2.5 hónapja.. ők megmaradtak..
3at elajándékoztunk, maradt 2.. +2 nagy..
ma már anyukám megelégelte hogy tönkra tesznek mindent.. lehúzzák a száradó ruhákat, szétszedik a függönyt, szétvésik az ajtót.. kijukasztják a gumi medencét stb..
szal este elvittük, kitettük őket a szomszéd falu játszóterén..
ez nem igazán kéne kiderüljön (nem?) és inkább azt mondjuk mindenkinek hogy elajánékoztuk a piciket, nagyok meg kocsi áldozatai lettek..
én elmondtam egyik haveromnak.. úgy mondtam elejinte hogy kirakjuk mind a 4et.. de aztán mikor hazaértünk azt mondtam, hogy a piciket is elajádékoztunk...
de megkértem rá őt is, hogy mondja azt ő is, hogy annyit tud h elajándékoztuk a piciket, a nagyokat meg elütötték..
attól félek, hogy azalatt a fél óra alatt míg nem voltunk itthon, esetleg késöbb kikotyogja vkinek...
_________
olyan válaszokat hogy: ti állat kínzó..... minek kellet macska ha.......... hogy tehettetek ilyet .... hogy voltatok képesek..... nem kérnék... ugyanis gondoljatok bele... ha minden macskát megtartunk.. mostanra.. legalább 50-60 lenne...
Azért megkérdezném attól aki az állatok jogaival jött hogy szerinte azoknak az édes kicsi cicáknak mekkor feeling lehet amikor ivartalanítják őket? Biztos te is jobban örülnél annak ha sterizálnak mintha kitesznek?
A félreértések elkerülése végett nem védeni akarom a kérdezőt, csak már rengeteg olyan macskással találkoztam aki azért hogy NEKI ne legyen problémája ivartalanította őket. Szerencsétlen macska meg meg volt zakkanva. Általában ezek a macskák már elvesztik azt az igazi macskaságukat, macska jellemüket. De hát a gazdiknak így kényelmes és mint tudjuk értük teszik.
Utolsó válaszoló:Egy felelősség teljes gazdi igenis ivartalnítja a macskáját.Semmi bajuk nem lesz tőle, csak a kandúrok nem vérző sebekkel és tépett bundával fognak hazajönni, a nőstények meg nem fognak félévente szülni-ami egyébként nem csak a gazdinak kényelmes, hanem az állatnak is jobb hosszútávon.Mellesleg épp elég kóbor állat van az utcákon így is...
Bocs az OFF-ért,a kérdésre már korábban válaszoltam.
Ők mondták hogy nem élvezik a tépett bundával való hazatérést és a folyamatos szülést? Vagy te döntöttél helyettük.
Egy macska ilyen. Csavarog, verekszik stb...
apam, egy macskanak 9 elete van, amugy is csak mihaszna, a legtobb mar amugy is urimacska, mar annyi haszna sincs, h az egeret megfogja.
en csak akkor lennek kiakadva, ha kutyaval tetted volna, akkor nagyon!
ha jobarat az illeto akinek elmondtad, nem adja tovabb.
Ahol sok a macska ott nincs mit tenni,muszáj...ne aggódj,nem a szomszéd néni találta ki ezt a megoldást,falun szinte mindig így tesznek,hogyha macskak születnek....max ha nagyon szép az egyik már kicsi korában,megtartják...de a többit megölik...elássák...vízbefolytják...mikor hogy...igen,kegyetlenség...de képzeljétek el,hogy egy macska 5-6 ismacskát szül,aminek fele lány...akkor ha az a 3 lány emgint szül 5-6 kismacskát külön-külön,az már egy személyre 22 macskát jelent kb 1-2 éven belül...és ez a szám a következõ évben megnõne majdnem 100ra...az ezutánniról ne is beszéljünk...azt meg ne mondjátok,hogy ivartalanítás,mert ha falun az összes macskát ivartalanítanák,akkor 20 év alatt kihalnának...ha peddig nem ivartalanítanak egye is és nem ölik meg a kicsiket,akkor ugyanaz lesz 3 éven belül,mint amit az elõbb említettem...
Nagyanyáink és nagyapáink tudják hogy hogy a jó,tapasztaltabbak nálunk és nem szívtelenek,csak racionálisak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!