Ha valakinek napi 20-22 óra elfoglaltsága lenne, azt mit hagyjon ki az életéből?
2 állásom van, egyik 6 órás, a másik 4 órás
Reggeli felkelés-és munkába érés nagyon rövidre fogva 1 óra, ehhez hozzájön a 6 óra, ez után hazaérek, otthon összekapom a dolgokat eszek nyáron lezuhanyzok még 1 óra, ez után neki állok a 4 órás műszakomnak (ez itthoni, könyvelést jelent) ez már 12 óra. Férjemmel lakást vettünk a közelben, oda is igyekszem mindennap kimenni hogy minél hamarabb oda költözhessünk, napi 3 órát ott vagyok. Ez már 15 óra. Takarítás, bolt, kaja saját magam max napi 1 óra!! (persze néha van hogy a takarítás főzés egész hétvégét elviszi,pláne nyáron mivel kertünk is van sok zöldséggel-gyümölccsel) Tehát ez 16 óra. Tanulnom kellene a nyelvet, mert nagy szükségem volna rá, ez napi 2 óra. Ez már 18 óra. És akkor még nem számoltam sem az ebédelést, vacsorázást, mosogatást ami szintén 1 óra. Ez már közel 19-20 óra, hol marad az alvás?? Hol marad az hogy férjemmel napi 1 órát együtt vagyunk és beszélgetünk vagy megnézünk egy tv-t? Napizni egész nyáron 1x sem volt időm. Még csak egy könyvet sem volt időm elővenni, vagy újságot!
A nyelvet hanyagolom, így most napi 18-19 órával megúszom, de alig alszok, és akkor még néha hajfestés és a saját testem karbantartás, jah a futást nem írtam, mert futni is járok, hogy ne hízzak el.
Hogyan alakítsam át a napi beosztást? Hogy mindenre maradjon időm?? Nagyon fontos lenne most 3 hónap alatt sokat foglalkoznom a nyelvvel, hogy nyelvvizsgázhassak, de nem tehetem meg azt hogy akkor a 4 órás munkámat elfelejtem, vagy azt hogy nem megyek a közös lakásunkhoz 3 hónapig! Ki vagyok készülve egész nap rohanok, kapkodok, és alig vagyok a párommal, sőt nem is keresek jól!!
Ti hogyan csináljátok?
Jah és néha jó lenne 1-1 órát a barátnőimmel is eltölteni, vagy sütni egy szalonnát stb. :(

Szerintem te is tudod, hogy magadnak szabod ilyen sűrűre a programot. Oké, dolgozol napi 10 órát, plusz az utazás, ez nem túl jó. De a többit talán nem kéne annyira sürgetni, akkor nem venné el minden napodból azt a nem tudom mennyi órát. Mondjuk ha vettetek lakást, és azért mentek oda minden nap, hogy lakható legyen, akkor gondolom előbb utóbb csak készen lesz. De a helyedben ezzel nem sietnék ennyire, mert te is látod, hogy ez nem vezet jóra.
De most mit mondjak, te vállaltad túl magad, ez nem emberi élet, úgy működsz, mint egy gép, de ez megbosszulja magát egy idő után.

nem olvastam végig, de figyelj, a férjed is tud valamennyit segíteni, nem? minimum a bevásárlást, mosogatást vagy mindkettőt. meg nem kell mindent egy napra sűrítened, egyik nap mondjuk futni mész, a másikon nyelvet tanulsz vagy kimész a lakásba. értékelni kell, hogy mi mennyire fontos az életedben.
nem bántásból, de gyakorizni azért van idő? :P

Kert: permakultura
Saját magad: ha ezt tovább folytatod, ebből összeomlás lesz (fizikailag és akár pszichésen is), és a válás is tuti egyre esélyesebb
Pedig valamit parkolópályára kell állítani, különben baj lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!