Csak velem van a gond vagy ez a mássalis volt ebben a
(pubertás) korban?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Én 13 éves vagy lány és nagyon zárkózottnak érzem magam. Pl. nem tudok bekapcsolódni a beszélgetésekbe. Nem tudok beszélgetni. Ez csak a kor miatt van vagy ez egy komoly gond lesz az életemben? Vagy ez egyszer csak megváltozik majd??
2009. júl. 17. 20:28
1/7 anonim válasza:
Megváltozik, ha teszel érte, hogy megváltozzon. Van, aki kinövi, van, akinek tennie kell ellene. Nem lehet általánosítani.
2009. júl. 17. 20:41
2/7 anonim válasza:
Az h vki zárkózott, a természetéből adódik, nem feltétlenül rossz tulajdonság, viszont ha ez gátol a kommunikációban, akkor tenni kell ellene. Keresd az okot, miért nem kapcsolódsz be a beszélgetésbe. Nem érdekel a téma vagy nincs önbizalmad, félsz h kinevetnek vagy hogy hülyeséget mondassz? Én mindig nyitott és közvetlen voltam, mert ez a legjobb módja h megismerj másokat és téged is megismerjenek. Igyekezz olyan emberekkel körülvenni magad, akiket kedvelsz és akiknek te is fontos vagy.
2009. júl. 17. 21:09
3/7 anonim válasza:
Előzőt kiegészítve, lehet nem tudsz mit mondani. Mert van ilyen.
Biztos van olyan barátod/barátnőd akivel tényleg el tudsz beszélgetni. Vele sokat beszélgess, menj vele az ő társaságába. Keress embereket neten, ismerkedj előszőr így, ha élőben nem megy.
2009. júl. 17. 21:36
4/7 A kérdező kommentje:
Hogy lehet közvetlen lenni??
2009. júl. 17. 23:04
5/7 A kérdező kommentje:
De ez lehet a kor miatt is??
2009. júl. 17. 23:05
6/7 anonim válasza:
én amióta megtanultam beszélni így voltam. Anyukám mindig félt amikor először vitt oviba,suliba, aztán másik suliba kellett mennem mert nem éreztem jól magam! Ott feloldódtam megtaláltam azokat az embereket, akik mellett úgy éreztem magam, hogy bármit megtehetek.. Akkor jobban elkezdtem barátkozni és azóta igen nagy baráti körre tettem szert.
De most már más a helyzet, azok a barátok elhagytak és a saját lábamra kellett álljak és barátokat szereznem! És sikerült! Szinte akárkivel megtudok barátkozni, szóba tudok elegyedni.. Sőt elég sokat beszélek.. Ez már néha hátrány!!
Szóval nyugi egyszer kinősz belőle, vagy segítséggel vagy épp kényszerből!! :)
2009. júl. 18. 00:40
7/7 anonim válasza:
nyugi én 12 éves vagyok és velem is kezd ez lenni.de rájöttem hogy az emberektől függ.lehet hogy elkezdtél nőni és mások gyerekes témáit nem érted meg.ráadásul idegesítő mikor valami gyerekes viccet sütnek el és csak te nem nevetsz és utána azzal baszogatnak hogy komor vagy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!