Önbizalomhiányban szenvedek. Tudtok tippeket adni, hogy hogyan lehet növelni az önbizalmat?
Igen, nőknek is. Szerintem. Legalábbis nekem jót tett. Persze ennyi nem elég, de ha az ember lánya szép izmos (nem, nem kigyúrt) és ezért elismerő pillantásokat és bókokat kap az növeli az önbizalmat. Visszamennék én is csak jelenleg nincs rá pénzem.
Olvasd el Csernus Nő című könyvét. Én nemrég kezdtem bele, így nem tudom, hogy mit tud, de hasonló célzattal kezdtem el olvasni. Illetve tegyél magadért, szintén az első bókolós-elismerő pillantásos dologért. Csinos ruhák, visszafogott smink, frizura, stb. És még valami: figyelj a saját gondolataidra. Ha negatív dolgokat gondolsz magadról, és észreveszed ezt, akkor állítsd le ezeket a gondolatokat és gondolj pozitív dolgokra. Szép vagyok, értékes vagyok, szeretnek, szeretem magam, büszke vagyok magamra, elégedett vagyok magammal, stb. Tudom, hogy elsőre bután hangzik, de egy idő után elhiszed és ha te elhiszed, elhiszi más is.
Köszönöm a válaszokat!
Az igazság az, hogy jó ideje sportolok már, futok rendszeresen, aminek köszönhetően sokat alakultam. Végeredményben a megjelenéssel elégedett vagyok, valami mégsem kerek önbizalom terén.
A pozitív gondolkodással hadilábon állok, pedig azzal is évek óta próbálkozom, de valahogy nem sikerült még 100%-ban átlendülni erre a dologra. Vannak időszakok, amikor tök jól megy, de aztán visszaesek mindig valamiért! Gondolod, hogy itt van a kutya elásva és ezen kellene még dolgoznom és minden rendben lesz? Tényleg ezen múlik?
A második válaszadót annyival egészíteném ki, hogy ne PUSZTÁN egy negatív gondolatnak az "ellenkezőjére" gondolj, hanem menj mélyebbre.
Gondolok én pl. arra, hogy amikor az jut eszedbe, "ó, én milyen tehetségtelen liba vagyok!", akkor ezt ne fogadd el: ne légy előítéletes ÖNMAGADdal szemben. Ilyenkor kezdj el állítani magadban egy listát (ebben vagyok béna vs. ebben vagyok jó). Meglátod majd, nem olyan sötét a helyzet, mint amilyennek az adott pillanatban tűnik! :D
35 éves vagyok és ez világéletemben probléma volt nálam. Viszont annyira szeretnék változtatni rajta.
Hasznos válaszokat írtatok, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!