Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Bűn megölni egy tömeggyilkost?

Bűn megölni egy tömeggyilkost?

Figyelt kérdés
2009. júl. 15. 12:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%

attól függ kiket ölt meg :D

bár általános értelembe véve szerintem nem bűn

2009. júl. 15. 12:31
 2/11 anonim ***** válasza:
25%

miért, ha te ölöd meg akkor az emberséges cselekedet?

a tömeg gyilkos valami miatt azzá vált..vajon miért?..mert az életéből kimaradt az együttérzés és a szeretet..gondolod, hogy ha szerető család vette volna körül akkor is ölt volna?

2009. júl. 15. 12:35
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
magyarországon igen.
2009. júl. 15. 12:46
 4/11 anonim ***** válasza:
87%

Csak akkor bűn ha van más választás is mint megölni...mint pl börtönbe záratni...

Szerintem ölni már csak így magában is bűn, főleg, h tömeggyilkosról van szó szerintem túl könnyű halála lenne ha csak egyszerűen megölik...előtte jó pár évig szenvedjem egy börtönben...

Attól, h nem volt szerető családja még nem ok, hogy öljön...ez már betegség...

2009. júl. 15. 12:49
 5/11 anonim ***** válasza:
92%

"ha csak egyszerűen megölik...előtte jó pár évig szenvedjem egy börtönben..."

ha fizeted neki a börtönt akkor zárasd oda. nekem nincs rá pénzem, sőt még jobban él a börtönben mint én kint.

megkell néznem mit veszek kaját.

börtönben: van minden tv, kaja...

2009. júl. 15. 12:52
 6/11 anonim ***** válasza:
95%
ja komolyan elgondolkoztam hogy inkább én is bejutattam magam a börtönbe, leütök vlkit stb... hát ennél rosszabb nem lehet mint ami most van...
2009. júl. 15. 12:53
 7/11 anonim ***** válasza:
95%

Ha a kérdésre válaszolok,akkor nem bűn: én megölném, de sajnos eltörölték a halálbüntetést.Régen a hóhérokat a kivégzés után elitélték,de azonnal fel is mentették(így tudom).Ha rajtam múlna visszaállítanám a halálbüntetést, mert nincs semmi komolyabb szankció, amitől visszariadnának a gyilkosok. Elitélik-börtön-kiszabadul-gyilkol,ez az örök körforgás.

Tehát nem lenne bűn megölni,csak büntetendő cselekmény,mert te is gyilkos leszel.

2009. júl. 15. 13:15
 8/11 anonim ***** válasza:
85%

Ezt annyira bírom ezt a hollywoodi filmeken agymosott "Ne, ne öld meg a tömeggyilkost, mert te is gyilkossá válsz, Johnny!" felfogást.

Egy ember élethez, szabadsághoz, boldogsághoz való joga addig szent, amíg szándékosan meg nem sérti egy másik ember életéhez, szabadságához való jogát. Ha ez megtörténik, akkor elveszik ez a joga.

Ha egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy valóban ő követte el a gyilkosságokat akkor máglyára, élveföldbe, kötélre, bánomisén.

Ne grasszáljon már a társadalom ártatlan emberei közt és ne az én pénzemből éljen fel havonta milliókat egy ilyen állat és ne folytassa tovább a bűnözést a börtönből kikerülve.

Az az ember, aki gyilkosságért börtönbe kerül a börtönben is öli az ártatlan embereket.

Abból a pénzből (többszázezrek, milliók havonta), amibe egy ilyen ember eltartása kerül mennyi minden jót lehetne csinálni? El lehetne költeni betegségkutatásokra, kórházfejlesztésekre, gyógyszertámogatásokra, a szaros edukációs rendszer fejlesztésére.

Szóval azok, akik ellenzik a halálbüntetést, ne felejtsék el, hogy felelősek azoknak az embereknek az életéért, akiket tisztelt gyilkos úr szabadulása után bántalmazni fog, illetve azokért is, akiken segíteni lehetett volna az eltartására költött pénzből.

2009. júl. 15. 14:04
 9/11 anonim ***** válasza:
89%
Végül is, akármit követett el, nem lenne szabályos elvenni az életét, mert bárki élete szent és sérthetetlen a mai általános felfogás szerint. De ha belegondolunk, mindeki meghal egyszer, van, akit megölnek, igen. Az állatok is ölnek állatokat, lehet, hogy ennek így kellett történnie. Tehát engem nem érdekel, mennyire értékes egy ember élete, én nagyon szívesen támogatnám a halálbüntetést, mint a börtönöket, már ha sorozatgyilkosokról van szó. Ha belegondolunk, sok ember sokkal jobban retteg a haláltól, mint a börtöntől. Szóval bűn, a törvény szerint is, meg az emberi felfogás szerint, és a keresztény vallás szerint is, de ez ma már a kutyát sem érdekli.
2009. júl. 15. 16:33
 10/11 anonim ***** válasza:
89%
Jogilag bűn, Keresztényi hitvallásban is bűn, a természet törvényeiben pedig nemlétező jelentésü fogalom a bűn
2009. júl. 15. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!