Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A lelkiismeret furdalás és a...

A lelkiismeret furdalás és a bűntudat ugyanaz?

Figyelt kérdés
2009. júl. 15. 09:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem ugyanaz, de szerintem a bűntudat már több egy kicsit a lelkiismeret furdalásnál.
2009. júl. 15. 09:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem igen..
2009. júl. 15. 12:33
 3/5 anonim ***** válasza:
80%
Lelkiismeretfurdalás nem biztos, h azért van, mert bűnt követtél el, lehet, h csak elszalasztottál egy tökéletes alkalmat és utólag bánod. Viszont a bűntudtat nevéből is fakad, h tudjuk, h bűnt követtünk el.
2009. júl. 31. 22:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem egyik sincs, nem tudom...
2011. aug. 30. 21:10
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy ez csak érzetbeli különbség nálam. De én úgy fogalmaznám meg, hogy a lelkiismeret furdalás az akkor van ha érezzük hogy valamit nem jól csináltunk de még tudunk változtatni,kompenzálni, szal vmit még lehet tenni ha nem is visszacsinálni. Bűntudatnál viszont már nem visszafordítható a dolog. Pl én lelkiismeret furdalást érzek, mert elszakadtam az utóbbi 1 évben pár barátnőmtől, de erre még van lehetőség, hogy helyrehozzam. Viszont van olyan dolog amit már nem tudok jóvá tenni soha bármennyire is szeretném és emiatt bűntudatom van, a nagymamámmal összevesztünk, eltávolodtunk egymástól és ő sajnos úgy halt meg, hogy nem rendeztük a kapcsolatunkat. Egész életemben bánni fogom és bűntudatom van miatta. Én úgy érzem erre a lelkiismeret furdalás gyenge kifejezés, a bűntudat egy erősebb, nyomasztóbb érzést takar. Persze lehet, hogy ezt csak én érzem így és van aki nem így látja.

20/L

2011. aug. 30. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!