Szeretek csinosan öltözni, és ’tökéletes’ állapotban indulni el otthonról, de nem szeretem, ha megnéznek. Más is van így ezzel?
Elég nagy ellentmondás, és próbálok rájönni a miértjére..
Fontos számomra a külső, szeretem szépen (diszkréten) kisminkelni magam, megcsinálni a hajam. Átlagos, nem kirívó, de azért nőies ruhákat próbálok beszerezni, és hordani. Bulikban sem viszem túlzásba, legtöbbször marad a szűk farmer/cicanadrág, egy alkalmibb felsőrésszel. Egyáltalán nem vagyok plázacica, nem vagyok mű, és nem estem át a ló túloldalára, de igenis fontos számomra, hogy szépnek érezzem magam, és tudjam, hogy mások is annak látnak. Tehát nyilván ez nem csak magamnak, de a külvilágnak is szól valamennyire..Viszont nem tudom kezelni azt, ha megbámulnak, vagy beszólnak(akár pozitív megjegyzéseket), sokkal nagyobb a helyzet által okozott kellemetlenség, mint az öröm, hogy elismerő pillantásokat kaptam. Sokszor legszívesebben láthatatlanná válnék, és szeretném a lehető legkevesebb feltűnést kelteni..de mégsem visz rá a lélek, hogy trampli módon nézzek ki azért, hogy elkerüljem az emberi tekinteteket..Mellesleg lehet, hogy azzal még kirívóbb lennék.
Nem tudom, mit tehetnék, hogy jól érezzem magam a bőrömben, és ne legyek rettenetesen zavarban ilyen szituációkban…
21/l
Részben.
Nem zavar ha megnéznek, de utálom ha megbámulnak.
Illetve utálom ha a diszkóban rám másznak, vagy idióták találnak meg.
Hány évesek vagytok, Ti, akiket zavar, ha megnéznek?
Bocsánat a kérdésért, de szerintem ez korfüggő is...
Ha nagyon "megbámulnak", vagy rátok másznak a diszkóban és ez zavar, az természetes. Sok embert zavar, csak mindenki másképp fejezi ki, habitustól függően. Gondolom egy kolerikus simán kezeli, míg egy flegmatikus csak mosolyog vagy int egyet, a melankolikus meg zavarba jön... Ismeritek ezeket a személyiségtípusokat?
Littauer Florence - Személyiségünk Rejtett Tartalékai
Olvassátok el, érdemes. És önbizalom, önértékelés-növelő könyveket is olvassatok, sok ilyen van már a piacon, sok jó is köztük.
Mire a végére értek, már nem fog zavarni, ha néznek, észre sem veszitek :-)
Ugyanez vagyok,szeretném kezelni,mert nagyon súlyos méreteket ölt egy ideje.Ráadásul nem szokványosan öltözködöm,nem tudnék úgy.(kivéve talán munkába)
De ez vagyok én,viszont sok a bunkó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!