Mert ma már összefolynak a határok, kinyílt a világ, és jó, ha meg tudom értetni magam egy másik ország szülöttével.
2009. júl. 14. 18:24
2/10 anonim válasza:
``Annyit ér egy ember ahány nyelvet beszél...``
2009. júl. 14. 18:45
3/10 anonim válasza:
max angol, a többi nyelv nem érdekel és nem is akarom/fogom megtanulni. itthon akarok dolgozni, az angol ismerete éppen elég. és nem értek egyet azzal, hogy annyit ér az ember, ahány nyelvet beszél.
2009. júl. 14. 18:54
4/10 anonim válasza:
Azért mert jó ha nem csak mutogatni tudok külföldön járva. Na meg engem alapból érdekelnek a nyelvek, az angolba azért kezdtem mert az interneten is ugye ez a fő nyelv. A finnbe azért mert szeretnék majd ott élni. A japánba azért mert érdekes és imádom a mangákat, animéket, japán játékokat. Aztán van még a koreai, kínai ami tervbe van véve, azok is nagyon tetszenek. A barátom koreai, ő is tud magyarul úgyhogy én is megtanulok az ő nyelvén... remélem sikerül:)
2009. júl. 14. 20:30
5/10 anonim válasza:
18:54-esnek!
szerintem meg igen mert ha pl olyan orszagba mesz ahol nem beszelnek angolul de mondjuk beszelnek olaszul vagy franciaul vagy mittudom en,akkor azert nem art ha tudsz meg egy par nyelvet.(ha ennyire nem erdekelnek a nyelvek,akkor el tudom kepzelni milyen lehet az angol akcentusod)
2009. júl. 15. 10:39
6/10 anonim válasza:
Mert ha külföldön jársz - élsz - dolgozol nem mutogathatsz. És ha nem is tökéletes a nyelvtudásod, de próbálsz az adott ország nyelvén beszélni akkor már jobban állnak hozzád, örülnek neki. Mint ahogyan én is örülnék ha egy külföldi magyarul szólalna meg.
Olaszországban a pár szavas olasz "tudásommal" lenyűgöztem a pincért. És végig mosolygott és segített, a németekhez is kedves volt, de nem annyira mint hozzánk.
2009. júl. 15. 12:10
7/10 anonim válasza:
kedves 10.39es!
nem igazán értem, hogy miként függ össze a nyelvek iránti érdeklődés és az angol akcentus, de te biztos nagyon okos vagy és tudod, egyébként pedig jól beszélek angolul. mellesleg angolul gyakorlatilag mindenhol beszélnek valamennyire, az pont elég a kommunikációhoz. számomra visszataszító dolog a külföldi nyelvek ostoba majmolása, mert vagy perfekt beszéled és az a munkád is egyben, vagy senkit sem érdekel, hogy mökög az illető pár mondatot az adott nyelven. természetesen az angol kivétel, annak az ismerete szerintem is fontos. nem kell leszólni másokat csak mert nincs 8 nyelvizsgája, van akit ez nem érdekel. de ettől még nem kevesebb.
2009. júl. 15. 13:34
8/10 anonim válasza:
Mert sokkal jobbak az elhelyezkedési esélyeid. Az angol alap, de mellette ajánlatos még egy nyelv, mert sok munkahelyen követelmény. Pl. van sok német, osztrák cég, de gyakorlatilag bármelyik nyelvre szükség lehet, akár román, holland, spanyol, japán stb.
2009. júl. 16. 21:56
9/10 anonim válasza:
Én egyet értek azzal, hogy (kicsit átfogalmazva) annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz.
és kinyilik előtted a világ. meg többféle kultúrát/embereket ismerhetsz meg....
2010. jan. 4. 21:54
10/10 anonim válasza:
én szerintem jo ha egy ember beszél tobb nyelven foleg angolul soha sem tudhatod merre visz a sors és hol kell majd helyt álnod ha megtanulsz tudol tobb nyelven az szerintem csak jo én sohasem gondoltam volna hogy majd szlovákul ,csehul vagy angolul fogok beszélni és mégis tokéletesen beszélem az angollal még nagyon lasan haladok de igyekszem és nem voltam minta diak az iskolaban nem jártam nyelv oktatásra csak a munkavégett kellet megtanulnom és jo dolog szeintem fontos
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!