Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mekkora vétek ez, gondolok...

Mekkora vétek ez, gondolok itt a tízparancsolatra is, tehát mint hívő személy!?

Figyelt kérdés

Lassan 6 éve, még mikor fiatal voltam, 12-14 év közt lehettem. Nem voltak otthon a nagyszülők és megkértem egy teljesen barátságos, bár szellemi sérült személyt, hogy fogja meg. Nem kényszerítettem rá, tehát nem erőszakoskodtam. Kíváncsi voltam rá, milyen ha más fogja, semmi mást nem akartam, mai napig szégyellem magam ez miatt, nem tudom mért kellett ezt csinálnom, de bánom.

Ma jutott eszembe az eset óta, tűnődtem rajta, hogy káromlást vétettem-e!? Átnéztem a tízparancsolatot és a parázdálkodásba nem sorolható, felebarátod házastársát ne kívánd, vagyis IX. pontba sem fér bele véleményem szerint ez az eset.

Így utólag arra gondolok, hogy akkor volt a hormonváltozás, ami lehet egyfajta túlzást, ingert képzett.

Legtöbb este szoktam imádkozni, ha már a vallás szóba jött, még valamivel feljebb.

Veletek történt már valami hasonló? Mit gondoltok mekkora vétek ez? Hívőként (katolikus)?

2012. júl. 10. 22:45
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Semmi hasonló más dolgot nem csináltam és nem is fogok, megbántam ezt az egyet is...
2012. júl. 10. 23:53
 12/18 nevem-senki ***** válasza:
Nekünk nincs jogunk ítélkezni feletted, az nem a mi feladatunk. Majd eljön az ideje annak is csak arra kérlek, h ne mentegesd magad. Megtörtént, változtatni nem tudsz rajta, csak bánd meg..., őszintèn.
2012. júl. 12. 17:28
 13/18 anonim ***** válasza:
Ámen.
2012. júl. 12. 18:44
 14/18 A kérdező kommentje:
Őszintén megbántam, imátkozás során is kitértem rá az elmúlt napban. Kértem az Úr megbocsájtását. Gyónni nem mentem el egyedül.
2012. júl. 14. 18:23
 15/18 nevem-senki ***** válasza:
Ha valóban őszintén megbántad, akkor ne gyötrődj tovább, az Úr sem "haragszik".
2012. júl. 14. 20:37
 16/18 nevem-senki ***** válasza:
Azt ugye tudod, h az Úr látja lelkednek minden rezdülését. Ahogy már az előbb is írtam, megbocsát neked..., de ha csak színház az egész, akkor Game Over.
2012. júl. 14. 20:45
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem színészkedek, de annak ellenére, hogy római katolikus vagyok elég ha imátkozás során megbántam s amúgy tiszta szívbôl?
2012. júl. 15. 06:18
 18/18 nevem-senki ***** válasza:
Tényleg, ès mièrt nem mentèl el gyónni?
2012. júl. 15. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!