Vannak itt dark/goth/punk/gruffti jellegű emberek, akiknek eltér az értékrendje a mai társadalométól?
nem zenei ízlésre gondoltam, hanem az azokból kialakult gondolkodásra, szubkultúrára. habár igazán nem is tudok olyat komolyan venni, aki beolvad egy szubkultúrába és nem a saját véleménye vezette oda.
szerintem sajnos nagyon is jól lehet kategorizálni az embereket. én sem kategorizálom magam, de ha már különcöket nem találok sehol, akkor szubkultúrákkal próbálkozok.
Kategóriák nélkül nem lehetne kommunikálni, és túllépni a kategóriákon csak azután lehet, hogy megértjük, mik is azok és hogyan működnek.
Sok kategóriát rám lehetne húzni, akár a dark-ot is, de mindegyikből kilógok, mert mindben van, ami vagy nem tetszik, vagy csak egyszerűen az egyoldalúsága nekem kevés.
Véleményem szerint minden normális, előrelátó, erkölcsös embernek eltér az értékrendje a jelenlegi mocsoktól.
Ha már nagyon be kell skatulyázni az személyiségem, akkor a goth szubkultúra lenne talán a leginkább jellemző rám.
nem, sajnos manapság az a normális, ha a mocsok része vagy.
tudom hogy manapság nem divat beskatulyázni magunkat, mert mindenki egyéniség lett, de remélem hogy páran felvállalják, hogy milyen szubkultúrák voltak hatással rájuk. nem mondom hogy nem lehet valakinek saját élettapasztalata, csak manapság már ritkán találni ilyen embert. és neked miben más?
"tudom hogy manapság nem divat beskatulyázni magunkat"
Ez egy nevetséges ellentmondás. A goth szubkultúrának az a lényege, hogy köp a divatra, míg az "emo" tinimódivá nőtte ki magát.
Tehát éppen fordítva: manapság a skatulyák a divatosak.
(És az előző hozzászólásomnál "az" helyett "a" van a szubkultúra előtt, csak elírtam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!