Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miert vaguok ennyire ugyetlen/...

Miert vaguok ennyire ugyetlen/szerencsetlen/bena/bizonytalan egyszeru hetkoznapi elethelyzetekben, megoldando feladatokban? Ti ezeket hogyan tanultatok meg?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy 26 eves srac vagyok es egyszeruen elkepesztoen benanak erzem magam masok szamara egyszeruen megoldhato hetkoznapi elethelyzetekben, mint peldaul egy banki ugyintezes, informaciokeres, telefonhivas, allasinterju, csekkbefizetes, szerelovel valo beszelgetes.

Azt erzem, hogy rendre alulteljesitek az ilyen helyzetekben.

Annak kapcsan jutott eszembe a dolog, hogy ma elromlott az internet es apam felhivta a kozpontot es kikuldtek egy szerelot... mivel eppen csak en voltam otthon, en engedtem be. Fogalmam nem volt, hogy mi a helyzet, azt sem tudtam, hol futnak be a kabelek a hazba, keringtunk a lakasban es kerestuk, hogy hol futnak be a vezetekek, lovesem nem volt az egeszhez.

De ugyanigy mondjuk a bankban is mindig bizonytalankodok, hogy melyik gombot kell megnyomni, hol kell sorszamot kerni, kihez kell majd menni, egyszoval olyan vagyok, mint akinek lovese sincs, hogy merre hany meter, mint aki a Marsrol csoppent oda. Es ezt meg is erzik rajtam az emberek, erzik, hogy fura vagyok.

Ti ezeket a dolgokat hogyan tanultatok meg? Megmutattak a szuleitek, elmagyaraztak? Elmondtak peldaul, hogy melyik csekk mire jo, hol kell feladni, melyik ablakhoz kell odamenni a postan?

Elore is koszonom a valaszokat es elnezest az ekezetek hianya miatt!

2012. júl. 4. 19:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok. Más ember számára ezek a dolgok rutintevékenységek, nekem sajnos ezek nem azok. Akár valamit kérni üzletben vagy ügyintézés, telefonálás meg stb...

22/F

2012. júl. 4. 19:42
 2/5 anonim ***** válasza:

vannak dolgok mint pl az ügyintézések amiket ha neked kell elintézni csak akkor tanulsz meg és később már rutinossá válsz, de pl egy csekket gyerekkorodban nem vettél a kezedbe? megnézed ki küldte meddig kell befizetni és elviszed a postára

mostantól próbálj mindent magadnak intézni, mert így sose tanulsz bele a dolgokba

2012. júl. 4. 20:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Az első válaszolónál a pont.

Ahoz, hogy valami simán menjen, előszőr rutinossá kell válljon.

Az, hogy neked még nincs rutinod sok hétköznapi dologban egyszerűen csak arra utal, hogy nem vagy jártas ezeken a tereken és válaszolva az utolsó kérdéseidre: igen, ezeket a dolgokat is pont úgy szokták megtanulni, mint a kerékpározást és elsősorban a szülők feladata, hogy megtanítsanak téged ezekre.

2012. júl. 4. 21:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Anyám leküldött a postára, hogy fizessek be csekket...elmagyarázta...megértettem...már elsőre jól csináltam :)

14/l

2012. júl. 4. 21:01
 5/5 anonim ***** válasza:
hát szerintem azért, mert ilyenkor meg vagy illetődve. legalábbis én akkor bénáskodok így, még nem is olyan hogy csekkbefizetés, de pl. ha mindenki engem néz, még egy vajaskenyeret sem tudok megkenni. és ez true story. lehet benned is ez van. de amúgy persze, meg kell kérdezni a szüleidet vagy barátaidat, megjegyzed és onnantól tudni fogod.
2012. júl. 4. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!