Volt már úgy, hogy véget akartál vetni az életednek? Ha igen, mi tartott mégis vissza attól, hogy megtedd?
Igen, volt...
A legjobb barátom tartott vissza, pedig nem is tudott róla, hogy mit akartam akkor tenni. Azt már tudta, hogy vagdosom magamat, de az elhatározásról nem.
Ő mániás depressziós, és én tartottam benne a lelket, mikor a depressziós szakaszában volt. Tudtam, hogy nélkülem összeomlik, és kész megtenni -ismeretségünk korai szakaszában egyszer megpróbálta, én mentettem meg az életét, azóta legjobb barátok vagyunk.
Tudtam, hogy szüksége van rám, csak én segíthetek neki, mert nincs rajtam kívül senkije.
Megérte!
Utólag megköszöntem neki, hogy ennyi mindent tett értem, de nem értette. Elmondtam neki, hogy mi történt, és így ő is belátta, hogy fontos nekem, így a legnagyobb hülyeség az lenne, ha tenne magával valamit.
Most ő is nagyon jól van, és én is kilábaltam a nyavajámból. Mindketten jól érezzük magunkat, és mi vagyunk a legjobb barátok:)
Egy igaz barát mindenféle terápiás csoportnál jobb. Persze nem helyettesíthetem a gyógyszereit, meg a kezeléseit, amik kellenek, de segíthetek neki átvészelni a kritikus napokat-heteket.
Szia!
Én méregpoharat készítettem magamnak három évvel ezelőtt, és már épp ittam volna meg, amikor megcsörent a mobilom, és a barátnőm kérdezte hogy "Minden rendben??"
Na én abban a pillanatban lemondtam az öngyilkosságról, ugyani snem ez volt az első eset arra, hogy megérezte a bajt!
Teszem hozzá ő akkor Sorin lakott, én meg a 13 kerben voltam épp!
Elég messz voltam, mégis megérezte.
Amúgy a 22.14 es azthiszem bocsi ha tévedek, de elég kemény gondolatai lehetnek, hogy rituálénak tartja az öngyilkosságot,(ebben nem sokat téved, mert valóban az) mondjuk az is fennál, hogy japánfan, esetleg szereti a szamurájokat, mert náluk volt rituális öngyilkosság.
Én amúgy személy szerint úgy vagyok vele, hogy ha egyszer itt kell lenni, mert meggátolnak a dologban, akkor már mindent tegyünk meg abban hogy túléljuk ezt az egész életet!
És amikor a ˝rituáléra ˝készültök,vagy ilyeneken gondolkodtok,akkor azok is eszetekbe jutnak,akiket itt hagytok?Akik szeretnek titeket?
Az öngyilkosság a LEGÖNZŐBB dolog a világon!Ti megteszitek,és ennyi,nektek már ˝jó˝.És akik itt maradnak utánatok?
jaés:)
és olvassátok végig..:)
mert mást lehet leszűrni, mint amire gondolnánk. én rájöttem tőle, hogy az öngyilkosság szép dolog és igazából az a legemberségesebb, hisz te döntöd el, mikor...
hanem élni... akár patkányok a romok alatt, de mégiscsak élni...
nagyszerű könyv.. bár basszus, lehet nem tenne jót az erről ilyen komolyan gondolkodóknak. visszavontam. tegyétek el jobb napokra, kérlek szépen titeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!