Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Rosszat tesz az énképnek az...

Rosszat tesz az énképnek az internet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

18 éves lány vagyok és sajnos nagyon félénk és önbizalomhiányos. Csak az ismerőseim körében tudok igazán feloldódni és magamat adni, ismeretlenek előtt pedig nagyon kellemetlenül érzem magam (majd kiugrik a szívem). Ugye a megfelelési vágy..

Akik fiúk tetszenének, egyáltalán nem merek közeledni (mondjuk ilyen szempontból régimódi vagyok, nem kezdeményezek soha). De ha hozzám közeledik valaki, aki nekem is tetszik, annyira zavarban vagyok, hogy nem jutunk egyről a kettőre. Csak olyan fiúkkal tudok jól elbeszélgetni, akik nekem nem tetszenek. Erről a 'jelenségről' olvastam már pszichológiai könyvben is.

172 cm vagyok és 64 kg. Szeretnék fogyni, de az összes problémámat kb erre vetítem ki.

Most, hogy itt a nyár, sok szabadidőm van és így többet ülök a laptopom előtt is. De úgy érzem, még nyomorultabb vagyok, ahogy látom mondjuk, hogy Facebookon ki mit csinál (népszerű emberkék :)), vagy a tumblr-os lányokat nézve még jobban leesik az önbizalmam. Strandra persze nem járok, annyira frusztrál az alakom, ráadásul a barátnőim azok a 20 kg vasággyal típusok.

Persze, lehet mondani, hogy akkor ne gépezzek, csak hát a barátnőim pedig igenis szeretnek strandra járni, bulizni vagy egyéb helyekre. Olvasni szeretek, de hát csak nem olvasok napi 16 órát..

Valahogy a fogyástól várom a csodát (tudom, hülyeség), de hogy amikor mondjuk 55-56 kiló lennék, akkor varázsütésre minden gondom elszáll. De rettegek attól természetesen, hogy ez nem következik be.

Szerencsére van 2 nagyon nagyon jó barátnőm, ők támogatnak, próbálnak segíteni, de nagyon zavarban érzem magamat új helyeken és az meg zavar, hogy nekik úgy kell ügyelni rám, mint egy kisgyerekre. :/

Mivel változhatna meg a helyzet és én is? Mivel kössem le magam?

Köszönöm, ha elolvastad.

2012. jún. 28. 23:19
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
19f vagyok, nekem se volt túl sok önbizalmam, talán a szemüvegem miatt, mióta megműtötték a szemem már bátrabb vagyok, emelt fővel megyek, én megyek elöl a társaságban, idegenekkel is bátrabban beszélek és nagyon nem tévedek el, ha mégis, megkérek egy helybelit hogy igazítson útba. Az egyetlen dolog amihez nincs önbizalmam az a csajozás, sajnos még nem volt 1 barátnőm se
2012. jún. 28. 23:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de nem a kérdésre válaszoltál. :)
2012. jún. 28. 23:26
 3/6 anonim ***** válasza:
ó bocsi, na a kérdésre válaszolva: addig nem tesz rosszat az énképnek az internet amíg nem futsz össze trollokkal :)
2012. jún. 28. 23:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát már hogy ne tenne rosszat az internet az énképnek, főként az én ideálon keresztül (amilyen szeretnél lenni). A média mindenhova elvitte, hogy csak a karcsú agyonbarnított lányok lehetnek szépek és ezáltal értékesek. És bizony, amikor hirdetéseket látsz az interneten, ott bizony csinos, vékony lányok feszelegnek. A lényeg a mozgáson és a mértékletességen van, menj el sétálgatni minden nap valamerre, nem muszáj túl sokat 5-6 km-et, azután jobban érzed majd magad és segít karban tartani az alakod.
2012. jún. 29. 00:15
 5/6 anonim válasza:
100%

Igen, rosszat...Ugye te pont a facebook képet nézegeted, ahova sok retusált képek, meg egómanó emberkék képei kerülnek fel és egyértelműen torzít is a valóságon.De ha szebbek is, mint te, nincs 2 egyforma ember...

A tumblr meg végképp rossz oldal az önbizalom szerzésre...Hiszen ott egy "álomvilág" van felépítve amit egyértelműen nem túlsúlyos lányok képeivel érnek el..hanem tini/női modellek fotózgatásával...

Szóval igen, rosszat tesz..

2 hete kb h én is rájöttem erre..illetve rájöttem előbb is csak nem tettem ellene..Aztán kikapcsoltam a gépet és azt mondtam magamnak, hogy Harcolni fogok a céljaimért!

Kimentem a friss levegőre pár órára, este 1 órát intenzíven sportoltam , mint régen az edzéseimen(csak tanulás miatt ma már nem járok edzeni) és nem érdekelt, hogy milyen az alakom(igaz én nem annyi vagyok mint te..én 51 kg vagyok, de az alakommal van nekem gondom..mondjuk alacsony vagyok) és csupán egy hétig csináltam ezt..

De a gondolkodásom megváltoztattam, így belül a lelkem is, ami meg kisugárzásomra hatott..Nem feszengtem, pedig 1 hét alatt elhiheted, h kb semmit sem változtam testileg..

1 hét az utolsó tanítási nap óta eltelt..jött a tanévzáró, újra találkozott az osztály..Mentem be és bnőim összesúgtak..én meg aggódtam h mivan? esetleg maradt rajtam vmi?Van vmi az arcomon v mi..

Odaértem és bnőm megjegyezte h vmi változott rajtam..nem tudja mi de változott..Aztán befejete annyival a másik bnőm: Biztos csak lebarnult..

És tényleg akkor döbbentem rá, hogy sokkal jobban éreztem akkor magamat a bőrömben(mégha ünneplőben is kellett feszengnem) ..mint azelőtt..1 hét..

Változtass a gondolkodásodon, a hozzáállásodon, tűzz ki célt, érd el! És megújulsz!:)

Sok sikert!

Elnézést a regényért:)

16/L

2012. jún. 29. 00:16
 6/6 A kérdező kommentje:

Dehogy baj, imádtam a regényed!:D

Bár túlsúlyosnak nem mondanám magam, bár lehet, hogy csak a megfogalmazás volt rossz. :)

Jó neked, hogy már 16 évesen rájöttél erre..

A szokások bizonyítottan 3 hét alatt rögzülnek, szóval 21 nap lesz csak nehéz :D

Utolsó 2 válaszoló, ment nektek a plusz ;D

2012. jún. 29. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!