Miért nem értik meg, hogy mind a két nevemet használom? Mit lehetne tenni, hogy értse mindenki?
Két keresztnevem van, mindkettőt szeretem, vagyis leginkább együtt a kettőt. Így vagyok önmagam, plussz a második Anyukám neve is. Mégis például ma bementem a postára és amikor az adatokat nézte a nő elismételte a nevem a második nélkül én pedig hozzátettem (nem flegmán), hogy és X is a nevem.
Erre csak ráírta a papírra a nevem a második nélkül...
Több ilyen szituáció is van, mert általában az emberek nem használnak két nevet, de én ha magamra gondolok és az ismerőseim, barátaim is így képzelnek el, így ismernek.
Zavar, hogy van, aki nem veszi tudomásul...
23N
Nekem is két keresztnevem van hivatalosan. Mindkettőt használom hivatalos ügyeknél, a személyimben is ott van mindkettő. Bemutatkozásnál is mindkettőt mondom, de csak az első keresztnevemen szoktak szólítani, sőt furán is hat számomra, ha csak a másodikat használják.
Szerintem nem olyan ritka dolog ez. Egyszer fordult elő velem, hogy a második keresztnevem lemaradt egy számláról, de mondtam, hogy írják rá, mert a második keresztnevem is szerepel a személyimben is, a vállalkozói nyilvántartásban is szerepel mindkettő, tehát így hivatalos. Zokszó nélkül megtették. Nem csináltam belőle ügyet.
Csak éppen nem láttam, hogy odaírja-e...azt hittem oda fogja, ha mondom.
Igen, rossz ilyenkor nekem. Nem okoz álmatlan éjszakákat, de része az identitásomnak, ami fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!