Létezik olyan ember aki kábítószer nélkül is így látja világot?
először is leszögezném h nem vagyok drogos.. nagyon ritkán 1szer 1szer elfogyasztok egy tudatmódosítót.. na de a lényeg h olyankor teljesen megváltozik konkrétan az ellentettjére fordul az életszemléletem... normál állapotban a múltra szomorúan gondolok vissza, hogy milyen jó volt és mennyire szomorú h elmúlt, h már sose jöhet vissza.. és a jelenben is szomorúságot érzek inkább, mert egyedül vagyok, magányos és kilátástalan a boldogságom a jövőben (hogy miért azt nem részletezném, de megvan rá az okom) ...
viszont abban az állapotban a múltra is boldogan gondolok vissza, hogy milyen jó volt h megtörtént és a jelenben is csak örömet látok és lehetőséget. .. hogy mennyire jó lesz még az életem stb ..
van , létezik olyan ember aki normál állapotban is így látja a világot?? hihetetlen jó lehet...
20F
Jó a kérdés.
Elkell vonatkoztatni attól, hogy drog és józanság. Ezek csak módszerek, pontosabban utak egy adott állapot eléréséhez. És nyilván egy adott állapot típuson belül is vannak fokozatok: amiről te beszélsz például az egy eufórikus állapot, amely a boldogság extrém fokozata. Ezt ellehet érni józan állapotban is, viszont nyilván nem olyan egyszerűen, mint alkohol vagy kábítószerek által.
Józanon a külső tényezők és a saját gondolkodásod az, ami meghatározza az állapotodat, tudatmódosítók hatása alatt pedig pont ellenkezőleg: a külső tényezőknek nincs jelentősége és a szer erősségétől függően akár teljesen háttérbe szorul az egész világ körülötted- ezért nyilván a gondolkodásod is megváltozik.
Annak ellenére, hogy a tudatmódosítókat nem lehet a megfelelő módszerek közé sorolni, az általuk megtapasztalt állapotok adott tulajdonságait fellehet használni józan állapotban is. És ezt nem úgy kell érteni, hogy a drognak előnyei vannak, hanem úgy, hogy mindenből lehet és kell is tanulni, és néha a cél szentesíti az eszközt. Adott állapotban az ember sokmindenre jöhet rá. A gond az, hogy 10 emberből 9-nek nagyobb esélye van alkoholistává vállni, mintsem hogy elgondolkozzon azon, hogy miért van szüksége ismételten ezekre az indukált állapotokra és mit kellene tanulni belőlük.
Van egy mondás miszerint a rosszból többet lehet tanulni, mint a jóból- A lényeg csak az, hogy ne bukjál meg.
teljesen egyetértek.
Alkoholt jó rég fogyasztottam..most h belegondolok
Nos kedves! Én is ilyen optimista és életvidám vagyok! Pedig én is megettem sok szart életemben! De mégis... Ha megtanulsz így élni, sokkal könnyebb lesz mindent átvészelni! Nem szabad idegeskedni semmin! Rövid az élet, éljük úgy hogy minél jobb legyen!
És tényleg minden rosszban van valami igazán jó!
köszi a válaszokat!
..rasztanigger :DD közöm nincs hozzá amúgy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!