Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Melyik ember az erősebb?

Melyik ember az erősebb?

Figyelt kérdés
Aki a helyzetet, sorsszerűnek elfogadva tűri, amíg véget nem ér, és lehetősége nem nyílik a változtatásra, vagy aki nem tűri a helyzetet és a bizonytalanba belevágva, kitör ebből a helyzetből?

2012. jún. 23. 20:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Te hamar letépkedted a húst a csontokról...

Nos, ha így a vázat nézem is, arra gondolok, hogy az, aki önmagát sosem adja fel bármi történjék is, és a helyzetéből igyekszik a legjobbat kihozni. :-) Mindig a helyzet körülményei alapján dönt a szerinte legmegfelelőbb módon.

2012. jún. 23. 20:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Nos ez így csak két variáció és egyik sem erősebb.

Jobban belegondolok aki tűri a dolgokat az is erős mert tűri a dolgokat és ahhoz is akarat kell.

Erős ember belevág a bizonytalanba?Én ezt nem hinném.

Többet írj a helyzetekről és pontosabban fogok Én is válaszolni!

Üdv!

2012. jún. 23. 21:59
 3/7 A kérdező kommentje:
Hmm, hát jól van. Az a helyzet, hogy ugye a szüleimmel élek, ugye még nem vagyok 18 és ezért... Itthon lehetetlen számomra, hogy normális életet éljek, és itt maradjak anélkül hogy ne őrülnék meg hamarosan. Hogy miért is, az lényegtelen, annyit azért elmondok, hogy nem egyszerű elérni bármelyik embernek is hogy nehezen maradjak meg mellette. Szóval elgondolkoztam, hogy menekülésnek számítana-e ha lelépek itthonról, és próbálok máshogy,máshol megélni. Aztán jobban elgondolkozva rájöttem hogy miért is lenne gyávaság, egy talán jobb élet felé venni irányt. Ha már rosszabb nem nagyon lehet. Talán az a gyávaság ha nem merek lépni... Nem tudom, ezért tettem fel ezt a kérdést.
2012. jún. 24. 20:10
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem vagy még tizen nyolc még egy picit felesleges ennyire lelépősnek lenned ,bár ha találsz melót valamerre és melette tudod csinálni a sulit akkor mindent bele.Tudod ha meg most otthagyod a sulit,nem tanulsz szakmát érettségit akármi mást akkor lehúzhatod magad a vécén!

Nem tagadom Én 27 vagyok és itthon élek a szülőkkel,néha már nekem is tele van a tököm velük és az a szerencse hogy jó nagy a ház és külön emelet van de néha ez is sok csak tudod nincs lehetőségem arra hogy saját házat építsek vagy hogy vegyek mert akármerre is voltam dolgozni max keresetem 120 ezer ft volt.Nos ez nagyház melllett is elmegy sok belőle rezsire kajára és egyéb dolgokra pl kocsi,motor stb természetesen saját a dolog és ssaját pénzből vettem meg mindent csak hát használtat amivel csak a gondok vannak és többet is fizetsz rá mint kéne.

Tudod Én a te korodban csak aludni meg enni jártam haza.Gondolom te is csak azért gondolod így mert eltiltottak a facebooktól?

2012. jún. 24. 21:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Nekem nincs még külön szobám se szóval erről ennyit. Nem nem tiltottak el a facebooktól és különösebben nem is érdekelne ha így lenne. Ha tehetem én is csak enni, meg aludni járok haza, de itthon is szívesen kikapcsolódnék néha ha lehetne... Amikor odáig fajul a dolog, hogy az állítólagos családodat, már egyáltalán nem tudod a családodnak tekinteni (nincs is okod rá) akkor hidd el nem egyszerű dolog egy szobás lakásban meglenni velük.

De azért köszönöm a választ...

2012. jún. 24. 22:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nem azért tetted fel a kérdést, de ha nem haragszol meg sajnállak... :(

Szerintem keress valamilyen munkát (tudom könnyű beszélni) és gyűjts a különélésre, és mihelyt lesz annyid, hogy tudsz akár csak 1 albérletet is finanszírozni lépj le.

Így pénzügyi vagy tanulmányi alap híján nagyon nem jó ötlet lelécelni, de előttem már kifejtette ezt a kedves válaszoló.

Nem tudom mennyire lehet a "családoddal" beszélni és mitől nem család - én is éreztem így annak idején - de, ha olyan jellegű a probléma, amit meg lehetne beszélni anélkül, hogy örökre elváltok, szerintem beszéld meg velük. (Tudom, ez is rengeteg tényezős és buktatója is lehet akár)

Nem tudom illik-e ilyeneket írnom, de eszembe jutott rólad egy dal...

Egyébként sosem gyávaság szerintem az embernek az általa vélt helyeset cselekednie és javítania a saját életén. De jól gondolj át mindent, mielőtt cselekszel.

2012. jún. 25. 11:05
 7/7 A kérdező kommentje:

Most épp keresek munkát nyárra, azaz nem csak nyárra remélem utána is megoldható lenne a dolog. 2-3 hónap alatt talán össze tudnék szedni eleget egy albérlethez, és hogy megélni is tudjak. Ha délutáni lenne a munka, akkor iskola mellett is tudnám csinálni. Csak persze nem ilyen egyszerű a dolog, mert ha meglépek otthonról, akkor már rendőrségre mennek és kerestetnek. Úgy pedig nem mehetek be az iskolába. Legalábbis bemehetek de abból az következik, hogy vagy hazafelé irányítanak vagy az intézetbe. Szóval a tanulmányokkal lesznek itt gondok.

Amúgy már jópárszor próbáltam velük megbeszélni a dolgot. Mindig lezárták annyival, hogy én tehetek mindenről, ők mindent jól csinálnak, nem értik mi a gond. Ilyen hozzáállással lehetetlen bármit megbeszélni.

Egy dal, amiről én jutottam eszedbe? Ez érdekelne:D

És köszönöm a választ.

2012. jún. 26. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!