Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Valaki adna tanácsot?

Valaki adna tanácsot?

Figyelt kérdés
3 napja nem mozdultam ki itthonról. Albérletben lakom, amit egy rokon lánnyal vettem ki. Minden rendben volt, szépen berendezkedtünk, belaktuk a lakást. Aztán a munkahelyem megszünt. Nem estem kétségbe, tudom hogy találok másik munkát. Ami még ehhez nem hiányzott, a lakótársam 3 napja ugy döntött hogy visszaköltözik az anyjához. Semmi magyarázatot nem adott, az a pár cucca még itt van, amit magával hozott, de ő már nem. A telefont nem veszi fel, facebookon letiltott. Olyan depi lettem, hogy csak fekszem itthon és agyalok. A lakást egyedül nem tudom fennttartani, egyedül nagyon drága lenne. Pénzem nincs, munkám nincs, és nagy valósziüség szerint költöznöm is kell. Tuti, mert a tulaj felhivott tegnap, hogy a lakótársam közölte vele, hogy ő elment a lakásból.

2012. jún. 26. 10:42
 1/5 anonim válasza:

NA ÁLLJ TALPRA MOST AZONNAL! :D

Haza nem tudsz költözni? Az lenne a legjobb megoldás.

De, ha nem keress a neten pl.: www.topapro.hu -n egy albérletet. Egyenlőre szerintem megteszi az, ha egy szobát bérelsz ki. Azt a megtakarított pénzedből is ki tudod bérelni.

Milyen végzettséged van? Annak megfelelően gyorsan keress munkát! Vagy, ha nem találsz keress a Tescoban/valahoi, hogy meg tudj élni.

Nem tudom miért nem fordult meg a fejedben az, hogy hazaköltözz. Talán szüleid vidékiek?

Tőlük kérhetnél krumplit, hagymát, egy kevés húst, tojást, stb. ha van nekik. Ha nincs, akkor egy kis pénzt, amiből egy darabig állod a kaját, rezsit.

Hidd el minden jobb lesz!

2012. jún. 26. 10:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Az első, és legfontosabb, hogy találj egy biztos helyet, ahol talpra állhatsz. Ha esetleg megoldható, vissza a szülőkhöz. De ha mást nem, akkor közeli rokonokhoz, esetleg barátokhoz. Ez után egyből keress egy normális fizetést biztosító munkahelyet. Amint találtál, és csak ideiglenesen megoldott a jelenlegi tartózkodási helyed, nézz vagy egy olcsó albérletet, vagy ha drágábbat, akkor kérdezz körbe, van-e olyan, aki bevállalná. A rokon lányt csak ezek után nyomozd ki. Érdemes a baráti körében körbekérdezni, esetleg a rokonságnál.
2012. jún. 26. 11:00
 3/5 A kérdező kommentje:
Pesten lakom. A szüleim vidéken, tanyavilágban.Nem tudok visszamenni. Van egy csomó butorom, nem csak pár szatyorral jöttem.
2012. jún. 26. 11:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Esetleg van olyan ismerősöd, aki albérletbe akar költözni? Mert ha találsz, akkor vele próbálj beszélni, hogy pont ittvan egy férőhely.
2012. jún. 26. 11:22
 5/5 anonim válasza:

Első vagyok:

na pont ez az, ha tanyavilágban élnek, akkor ha anyagilag nem is biztos, de levágott tyúkkal, tojással, zsírral, krumplival, hagymával, stb.-vel tudnának segíteni. Így élelmiszerre úgymond nem kellene költened.

Az egyik hozzászóló írta, hogy kérdezz körbe, hogy ki az aki jönne melléd lakótársnak. Használd a facebookot! Egyik ismerősöm is ott keresett magának lakótársat.

Kicsit spórolnod kell majd, de nemsoká tényleg kilábalsz ebből a helyzetből.

Munkát pedig mindenképp kezdj el keresni, mert sajnos a munkaadók ajánlataikkal nem fognak megkeresni.

Nem azt mondom, hogy fogadj el minden munkát, de nem biztos, hogy egy ilyen helyzetben célszerű válogatni.

Még egyszer sok sikert!

2012. jún. 26. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!