Érzéstelenítés/altatás nélküli műtétbe belehalhat a páciens/"áldozat"? (Bővebben lent)
Tegyük fel, hogy nem vérzett el, hanem végrehajtották a műtétet, ahogy kell, csak éppen az érzéstelenítést vagy az altatást "hagyták ki". Meghalhat az ezt átélő ember pusztán a fájdalomtól, a testét érő sokkhatástól, esetleg a félelemtől? Mi játszódik le egy ilyen "élmény" hatására az agyában, a testében?
REGÉNYhez kellene. Köszönöm előre is!
Az érzéstelenítés hiányába nem hal bele..
Középkorban és azt követően csináltak végtag amputációt (kalózóknál, katonáknál ellőtték a végtagot), minden további nélkül volt jó esélyük a túlélésre.
Kaptak hatalmas adag rumot, egy fadarabot, rongyot a szájukba, hogy a fogaikat ne haraphassák úgy össze a kíntól hogy törjön, többen lefogták, aztán megcsinálták.
Ha a sebfertőzés nem lépett fel, túlélték.
Ókorban csináltak koponyalékeltést (nem kérdezd miért), beteg túlélte, mert gyógyult..
Ennyit tudok biztosan.
Szerintem belehalhat a félelembe, ha olyan az idegrendszere,de ennek vannak jelei,ami szerintem feltűnhet a műtét alatt. A fájdalomtól inkább elájulni szoktak,de nem tudom..
Szerencsére nem volt még ilyen műtétben részem.
A ti válaszaitokat is nagyon köszönöm!
Jöhetnének még... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!