Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Egyetértesz azzal, hogy aki...

Egyetértesz azzal, hogy aki folyamatosan javít önmagán, az egy hangyaf. Sznyival mindig jobb hellyé, élhetőbbé teszi a világot is?

Figyelt kérdés
Mit tegyek, hogy egy jobb ember váljék belőlem?

2012. jún. 24. 10:52
 1/3 Antimod ***** válasza:
100%
Igen, abszolút így igaz, mert csak rajtunk múlik, mennyire jó hely a Föld. Vegyél számot a rossz tulajdonságaidról, és próbálj minél többet leépíteni belőlük. Nézd meg, mivel tudsz még több hasznára lenni a társadalomnak, vagy legalább szűk rokoni/ismerősi körödnek, településednek.
2012. jún. 24. 11:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyetértek, mert már tapasztaltam! :) Ha pl. én jókedvű vagyok, másokra is átragasztom. Amikor valakit, akár egy idegent (eladót, ügyintézőt vagy hasonlót) sikerül felvidítanom, már tutira jobb lesz a napja, több pozitív energiát fog közvetíteni a környezete irányába, mint amennyit alapállapotban közvetítene.

Ha van egy olyan szokásod, amitől tudod, hogy jobb lenne megszabadulni, akkor tedd azt. Nekem úgy sokkal motiválóbb, ha a nagy célt kis rész-célokra bontom. Pl. ha a cigiről akarsz leszokni, akkor ne akard rögtön letenni, csak határozd el, hogy mondjuk naponta 1 szállal kevesebbet szívsz. Az is hasznos, ha kiszabsz magadnak egy határidőt, ami alatt meg szeretnél válni az adott szokástól. Lényeg, hogy reális határokat szabj magadnak.

Másik példa: ha a természeteddel vannak gondjaid, teszem azt: gyakran mogorván viselkedsz, akkor egy kicsit legyél mindig kedvesebb. Mindig figyelned kell magadra addig, amíg nem jön természetesen és könnyen a kedvesség. Ja, a másik, nagyon fontos: jutalmazd meg magad, ha eredményt érsz el, legyen az bármilyen kicsi. A fenti példánál maradva: ha már egy valamennyire sikerült kedvesebben megnyilvánulnod az addigiakhoz képest, szögezd le magadban, hogy ügyes voltál. Így követendő példaként rögzül az agyadban a fejlődés, és még könnyebb lesz a változtatás. Jutalom alatt pedig érthetsz bármit: meghallgatod a kedvenc zenédet, iszol egy jó kávét, vagy bármi, amit akarsz.

2012. jún. 24. 13:48
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, és már a kérdés feltevésével is ezt tetted... jó, hogy vannak ilyen emberek!
2012. jún. 24. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!